Ihmisten koteihin tunkeutunut "Metsänpeikko" tuomittiin useista eri rikoksista: Hiipi asuntoihin, varasteli tavaraa, kävi suihkussa ja söi ruuat

Yli vuoden ajan ihmisten koteihin Littoisissa tunkeutunut"Metsänpeikko"saatiin kiinni - osa uhreista erittäin järkyttyneitä 4:29
Yli vuoden ajan ihmisten koteihin Littoisissa tunkeutunut "Metsänpeikko" saatiin kiinni - osa uhreista erittäin järkyttyneitä

Yli vuoden ajan ihmisten koteihin Littoisissa tunkeutunut, niin sanottuna ”Metsänpeikkona" tunnettu 34-vuotias nainen jäi viime tammikuussa kiinni poliisille. Nyt Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut hänet eri rikoksista.

Metsänpeikkona tunnettu nainen oli tunkeutunut ihmisten taloihin ja asuntoihin, kesämökkeihin ja asuttamattomiin rakennuksiin Littoisten alueella.

Välillä nainen on murtautunut taloihin, ja joskus hän on mennyt sisään lukitsemattomasta ovesta. Ihmisten luona hän on käynyt suihkussa, syönyt ja nukkunutkin. Joistakin paikoista hän on anastanut tavaraa.

Ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus tuomitsi 34-vuotiaan naisen pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja varkaudesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Teot tapahtuivat vuosien 2019 ja 2020 aikana.

Asianomistajia tapauksessa oli yhteensä viisi. Pahoinpitelyn ja laittoman uhkauksen yrityksen uhriksi joutui mies, jota päin nainen oli heittänyt kukkaruukun. Nainen oli myös uhannut suusanallisesti tapaa miehen ja hänen perheensä.

Varkaus koski tilannetta, jossa nainen oli tunkeutunut toisten asuntoon. Nainen oli syönyt asunnossa ruokaa, vienyt pankkitunnukset, käteistä, rahaa, laukun ja muuta irtainta.

Aiempaa rikostaustaa

Nainen myönsi valtaosan syytteistä ja teonkuvauksista. Häntä syytettiin myös kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta, mutta oikeus hylkäsi kyseiset syytteet. 

Naisella on myös aiempia rikostuomioita muun muassa varkauksista, rattijuopumuksista ja huumausaineen käyttörikoksista. 

Vankeusrangaistuksen sijaan oikeus määräsi naiselle 120 tuntia yhdyskuntapalvelua.

– Syyksi luettu rikoskokonaisuus näyttäytyy lähinnä poikkeuksellisen hankalasta elämäntilanteesta johtuneena holtittomana käyttäytymisenä kuin nimenomaisena rangaistusjärjestelmän uhmaamisena, oikeuden tuomiolauselmassa kirjoitetaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. Maanantaina annetusta tuomiosta kertoi ensin Yle Uutiset.

Lue myös:

    Uusimmat