Trumpillekin vaarallista "ihmeliuosta" koronavirusta vastaan mainostanut omintakeinen kirkonmies kiinni Kolumbiassa - Yhdysvallat haluaa hänet oikeuteen

0:39

Omintakeista kristillistä Genesis II -kirkkoa Yhdysvaltain Floridassa johtava "piispa" Mark Grenon on pidätetty poikansa Josephin kanssa Kolumbiassa heidän yritettyään kaupitella valkaisuainetta "ihmeparantajana" koronavirusta vastaan. Yhdysvallat haluaa heidät karkotettavaksi ja oikeuteen.

Kyseessä on klooridioksidi, jota käytetään muun muassa valkaisuun vaateteollisuudessa.

Grenonit myyvät sitä "ihmemineraaliliouksena" (MMS). Itseään kirkkonsa "piispana" pitävä Mark Grenon sanoo liuoksen parantavan muun muassa koronaviruksesta, syövästä, muistisairaudesta, autismista ja hi-viruksesta.

Samainen yhdiste on surmannut Yhdysvalloissa useita ihmisiä.

Grenonit kauppasivat "lääkettään" myös Kolumbiassa

Poliisi nappasi Grenonit Santa Martassa Karibian rannikolla. Kolumbialaisen syyttäjän mukaan he kauppasivat vaarallista ainettaan myös Kolumbiassa, ja hoitivat sen lähettämistä Yhdysvaltoihin ja Afrikan maihin.

Yhdiste nousi esiin huhtikuussa, kun presidentti Donald Trump silloisessa päivittäisessä lehdistötilaisuudessaan toi esiin aineen ruiskuttamisen ihmiskehoon mahdollisena ratkaisuna koronavirusta ja sen seurauksia vastaan.

Yhteydenotto ennen Trumpin lehdistötilaisuutta

Muutama päivä ennen kyseistä lehdistötilaisuutta Mark Grenon oli ottanut yhteyttä Valkoiseen taloon ja kehottanut Trumpia tuomaan esiin MMS-yhdisteen parantavaa vaikutusta.

Trumpin kommentti nosti heti kohun, terveydenhoitoala nosti meteliä, ja lääkintäviranomaiset saivat huolestuneita yhteydenottoja valkaisu- ja desinfiointiaineiden käyttäjiltä.

Oikeus odottaa Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa viranomaiset haluavatkin Grenonit oikeuteen. Syytteen mukaan he ovat huijanneet ja tehneet rikoksen Yhdysvaltoja vastaan kauppaamalla vääränlaista ainetta lääkkeenä.

Maan elintarvike- ja lääkevirasto FDA on kieltänyt Grenonia ja hänen poikiaan kauppaamasta yhdistettä. Sille ei ole myönnetty lupaa lääkekäyttöön.

Grenonin johtamalla yhteisöllä ei mene hyvin. Genesis II:n nettisivut on suljettu oikeusviranomaisten määräyksestä, "piispa" Grenonin ketomana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja