Ihmepelastuminen: Selkänsä rikkonut mies makasi punkassaan keskellä valtamerta – Maailman haastavin purjehduskilpailu muodostumassa veroisekseen

Selkä rikki keskellä valtamerta – Purjehduskilpailu oli koitua intialaisen kohtaloksi 0:49

Historian aikana vasta toista kertaa järjestettävä Golden Globe Race -purjehduskilpailu ei ole kisa sieltä helpoimmasta päästä. 

Kilpailussa purjehditaan yksin maailman ympäri ilman minkäänlaista modernia apuvälineistöä. Vuonna 1968 äärimmäisestä kilpailusta selvisi maaliin asti vain yksi purjehtija.

Meneillään olevassa kilpailussa kolmantena ollut intialaispurjehtija Abhilash Tomy oli taittanut matkaansa onnistuneesti, kunnes mies koki yllättäviä haasteita kalustonsa kanssa. Tomyn veneestä katkesi nimittäin yllättäen masto.

Kovassa myrskyssä mastoa korjaamaan ryhtynyt 39-vuotias intialainen rikkoi tilanteessa pahasti selkänsä. Punkkaansa käpertynyt purjehtija ei päässyt lopulta enää leposijastaan ylös ja tilanne alkoi näyttää äärimmäisen vakavalta.

Satelliittiviestit kertoivat miehen tuskasta

Huolimatta rikkinäisestä selästään, onnistui Tomy kuitenkin lähettämään satelliittiviestejä kisaorganisaatiolle.

– ILMAN MASTOA. PAHA SELKÄVAMMA. EN PÄÄSE YLÖS, Tomyn ensimmäisessä viestissä luki.

Myöhemmin purjehtija kertoi viestien välityksellä sijaintinsa sekä ilmoitti laukaisseensa EPIRB-hätäsignaalin. Huolestuttavat viestit miehen kunnosta kuitenkin jatkuivat.

– EN PYSTY KÄVELEMÄÄN. TARVITSEN PAARIT. OLEN TUNNOTON. EN PYSTY SYÖMÄÄN TAI JUOMAAN, Tomyn viestit jatkuivat.

Monikansallinen pelastusoperaatio miehen pelastamiseksi

Pelastusoperaatiota hankaloitti se tosiasia, että Tomyn vene oli erittäin kaukana rannikosta: Keskeltä Intian valtamerta oli matkaa lähimmille rannikkoalueille, Mauritiukselle ja Australian Perthiin noin 3000 kilometriä.

Uusimpien tietojen mukaan Tomy on kuitenkin onnistuttu pelastamaan monikansallisten pelastusvoimien toimesta.

– Tomy on pelastettu. Hän on tajuissaan. Hän on kunnossa, kertoi Kapteeni DK Sharma Intian merivoimista.

Myös kisaorganisaatio ilahtui huojentavista uutisista.

– Heillä on Tomy kannella ja hän on tajuissaan ja juttelee. Fantastisia uutisia. Hyvin toimittu, kerrotaan GGR:n nettisivuilla.

Heinäkuun ensimmäinen päivä startannutta Golden Globe Racea on kilpailtu nyt 85 päivää. Yhdeksän mukana olevan kilpailijan joukossa on myös suomalaispurjehtija Tapio Lehtinen.

Lue myös:

    Uusimmat