Tapio Lehtisen tytär kiirehti kertomaan merihädästä läheisille – pahaenteinen elokuvasävel metrotunnelissa nauratti: "Tuntui hullulta"

Tapio Lehtinen purjehti yksin maailman ympäri – mitä seuraavaksi? 9:18
Tapio Lehtinen kävi MTV:n haastattelussa kesäkuussa.

Suomalaispurjehtija Tapio Lehtisen yritys Golden Globe -maailmanympäripurjehduksessa ei päättynyt odotetulla tavalla, kun hänen Asteria-veneensä upposi perjantaina viidessä minuutissa yli 800 kilometriä kaakkoon Etelä-Afrikasta.

Seikkailun loppu on kuitenkin pelättyä parempi, kun yön pelastuslautalla viettänyt 64-vuotias Lehtinen pääsi lauantaiaamuna kilpakumppani Kirsten Neuschäferin veneeseen ja lopulta Kiinaan matkalla olevaan rahtilaivaan.

–  Paljon lähemmäksi merta ei voi päästä, rakastan sitä, mutta tämä on jo tarpeeksi lähellä. Kiitos, että pidät huolta minusta, Lehtinen viestitti Twitter-tilillään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Golden Globen Twitter-tilin mukaan Lehtinen sai eteläafrikkalaisen Neuschäferin veneessä lasillisen rommia. Suomalaiskippari nousi köysitikkaita rahtialukseen, pääsi suihkuun, sai kuivat vaatteet ja lämmintä keittoa.

Yö pelastuslautalla oli sujunut hyvin. Lehtisen kuvailtiin nukkuneen kuin lapsi kehdossa.

–  Hän vaikutti jopa nauttineen lopulta yöstä lautalla ja nukkuneen yönsä paremmin kuin me kaikki muut Suomessa, Lehtisen tytär Silja Frost kertoi tiedotteessa.

Titanicin sävelet saattelivat tytärtä kertomaan ikäviä uutisia

Frost (o.s. Lehtinen) purjehti pronssia Lontoon olympialaisissa 2012, joten vesillä liikkuminen on läheisille erittäin tuttua.

–  Kuullessani tapahtuneesta perjantaiaamuna veljeltäni puhelimessa lähdin kävelemään metrolle päästäkseni Tapion äidin luokse, Frost avasi läheisten huolta.

–  Helsingin yliopiston tunnelissa joku soitti samaan aikaan sellolla (elokuva) Titanicin tunnussäveltä. Tilanne tuntui täysin hullulta, joten My Heart Will Go On sen keskellä jopa nauratti. Onneksi tässä tarinassa on onnellisempi loppu.

Tiedotteessa kiiteltiin purjehtijoiden yhteishenkeä. Neuschäferin jälkeen kilpakumppaneista toiseksi lähimpänä tapahtumapaikkaa oli intialainen Abhilash Tomy, mutta hänet vapautettiin pelastusvastuusta jo perjantaina, kun rahtialus lupautui mukaan etsintöihin.

Golden Globe -kilpailu alkoi Ranskan Les Sables-d'Olonnesta 4. syyskuuta. Kilpailu purjehditaan maapallon ympäri ilman pysähdyksiä tai modernia teknologiaa.

Lue myös:

    Uusimmat