Kaksi vuotta kateissa ollut nainen löytyi elossa ajelehtimasta merellä Kolumbiassa – kalastaja luuli ensin tukiksi

Nainen löydettiin tajuttomana ja hypotermiasta kärsivänä Kolumbian rannikolta. Asiasta uutisoivat muun muassa news.com.au ja Daily Mail.

Angelica Gaitan, 46, löydettiin ajelehtimasta noin kahden kilometrin päästä Puerto Colombian kaupungista lauantaina. Gaitanin löysi kalastaja Rolando Visbal ja hänen ystävänsä.

– Synnyin uudestaan, jumala ei halunnut minun kuolevan, kerrotaan olleen naisen ensimmäiset sanansa pelastumisen jälkeen.

Paikallisen median mukaan naisen pelastanut kalastaja luuli häntä ajelehtivaksi tukiksi. Kun kalastajat pääsivät lähemmäs, he huomasivatkin kyseessä olevan naisen, joka heilutti käsiään avun tarpeen merkiksi.

Raporttien mukaan Gaitan oli ajelehtinut vedessä noin kahdeksan tuntia. Hän on kertonut sairaalassa katuvansa hyppyään mereen.

Taustalla synkkiä ajatuksia

Gaitan kertoi paikalliselle medialle, että hän oli hypännyt mereen tappaakseen itsensä. Hän kertoi olleensa lähisuhdeväkivallan uhri 20 vuoden ajan aviomiehensä toimesta. Väkivalta ajoi naisen eroon perheestään ja ystävistään.

Gaitan on kertonut, että vuonna 2018 hänen miehensä yritti tappaa hänet. Tämän jälkeen nainen pakeni kotoaan ja vaelteli kaduilla noin puoli vuotta, ennen kuin hän päätyi naisten turvataloon.

Hän kertoo kuitenkin joutuneensa kiusatuksi ja kaltoinkohdelluksi turvatalossa.

Päivä ennen Gaitanin itsemurhayritystä, häntä koskeneet suojatoimenpiteet päättyivät. Naisen sanojen mukaan poliisi haki hänet pois turvatalosta.

– Halusin lopettaa kaiken, en saanut apua keltään, en edes perheeltäni. Tämä mies piti minut poissa sosiaalisista kontakteistani, sen takia en halunnut enää elää, Gaitan on kertonut.

Tytär huolissaan

Paikallinen media tavoitti Gaitanin tyttären Alejandra Castiblancon, joka ei ollut tiennyt äitinsä olinpaikasta mitään kahteen vuoteen. Tytär on kiistänyt uutisoinnit lähisuhdeväkivallasta ja nimittänyt niitä valeuutisiksi.

– Emme tiedä, kuka hyökkäsi hänen kimppuunsa tai miten hän päätyi mereen, Castiblanco on sanonut.

Hänen mukaansa hänen äitinsä on kärsinyt sydänongelmista vuosia, ja sydänkohtauksen jälkeen hänen mielenterveytensä on heikentynyt.

Castiblanco ja hänen siskonsa keräävät tällä hetkellä rahaa, jotta he saisivat siirrettyä äitinsä Kolumbian pääkaupunki Bogotaan, jossa he itse asuvat.

He toivovat myös, että Gaitanista ”huolehdittaisiin perheen toimesta”.

2:19
Katso myös: Yhdysvaltain tuhoisat metsäpalot saivat salaliittoteoriat liikkeelle – kymmenet ovat kuolleet ja kadonneet laajalle levinneissä tulipätseissä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja