Ihmekuurilla kesäkuntoon? Toimitus testasi dieetit – näin senttejä lähti!

Kesämekko kiristää ja bikinikausi ahdistaa, mutta onneksi erilaiset kuurit lupaavat auttaa kiireistä laihduttajaa. Miten kävi, kun toimitus testasi dieettejä?

Muutama sentti ja pari kiloa on mahdollista pudottaa jopa viikossa, lupaavat lukuisat tehokuurit. Toimittajat kokeilivat muutaman kilon pikapudotusta sekä perinteisillä keinoilla että uutuustuotteilla. Miten kävi? Lue tulokset!

 

Forever Fit C9 – muuttuiko kroppa 9 päivässä?

Lupaus: Muuttunut olo ja ulkonäkö 9 päivässä

Testaaja: Nainen, 28, jolla normaalipainon yläraja lähestyy uhkaavasti. Harrastaa liikuntaa ahkerasti, mutta niin myös herkuttelua.

Forever Fit C9 on paketti, joka lupaa auttaa alkuun uudessa elämäntavassa. Ruokavalio on tärkein osa muutosta, mutta lisäksi päivittäin tulee harrastaa ainakin 30 minuuttia liikuntaa. Ohjelma on räätälöity tarkaksi, ja kehitystä seurataan jatkuvasti. Kuurin aikana nautitaan aloe veraa, Forever Therm-tabletteja, proteiinijauhetta ja kuitulisää. Koko kuurin ajan saa kuitenkin syödä "sallittujen aineiden listalta" kasviksia ja vihanneksia, joiden GI-arvo on matala.Lisäksi juodaan runsaasti vettä.

Ensimmäiset kaksi päivää pidättäydytään normaalista ruuasta tyystin, jolloin jäädään noin 500 kilokaloriin proteiinijauhepirtelön muodossa. Muina päivinä saa päivällisellä nauttia kevyen, 600 kilokalorin aterian.

Ensimmäisinä päivinä iski suorastaan paha olo, kun otin tyhjään vatsaan Forever Therm -tabletteja - eikä ihme, sisältäähän se sekä kahvia että guaranaa. Aloe vera maistuu pahalta ja kuitujauhe vielä kamalammalta, ja proteeinijauhe on ällömakeaa. Ensimmäiset kaksi päivää sujuvat kuitenkin yllättävän kivuttomasti. Mussutan herneitä ja mansikoita kun muu perhe vetää jätksiä: helppoa!

Lenkeillä olo on energinen, mutta kunnon kuntosalitreeniä en uskalla tehdä siinä pelossa, että matalat kalorit tekevät olosta huteran.

Kahden kidutuspäivän jälkeen kuuri alkaa tuntua helpottavalta. Kun viidennen päivän aamuna nousen vaa'alle, olen ilokseni karistanut jo 2,5 kiloa, ja vyötäröltä on lähtenyt kolme senttiä! Ei haittaa, vaikka muut pitävät hulluna. Tämä on sen arvoista.

Valitettavasti siitä alkaakin alamäki. Olisipa proteeinijauhe hankalan pirtelön sijaan vaikka patukkamuodossa: alan sortua, ensin pizzapalaan, sitten viiniin, kun ilmaantuu juhlan aihetta. Turmiollisesti viimeinen dieettipäivä osuu juhannusaattoon.

En ole uskaltautunut vaa'alle, mutta uskon, että tulokset ovat kutakuinkin mennyttä.

Aivan hukkaan työ ei silti valunut. Napostelunhimo on hellittänyt, ja voisin hyvin kuvitella kokeilevani kuuria uudestaan, jos kaipaan vauhtia painonpudotukseen. Nyt taidan kuitenkin keskittyä kesän herkkuihin ja urheilla sitäkin enemmän.

Tulos: -2,5 kiloa, -3 cm vyötäröltä (tosin 1 cm tuli takaisin viikonlopussa)

 

Vähähiilihydraattinen dieetti

Lupaus: Hiilareita karsimalla kevyempi olo

Testaaja: Elämästä ja erityisesti hyvästä ruoasta nautiskeleva, lievästi ylipainoinen nuori nainen. Tähän kroppaan kertyvät kilot vähän turhankin helposti, mikä on tietysti turmiollinen yhdistelmä herkutteluhimon kanssa. Liikuntakärpänen puraisee silloin tällöin, mutta mieluummin juoksen hyvän ruoan perässä.

Olen tähän asti pitänyt karppausta lähinnä ylihypetettynä muotivillityksenä, jossa verisuonet ahmitaan tukkoon pekonilla. Siispä painonpudotusmetodeihini on kuulunut lähinnä terveellisesti ja monipuolisesti syöminen ja liikunnan lisääminen, ilman sen kummempia erikoisdieettejä. Valitettavasti painonpudotus on ollut kuitenkin perinteisillä menetelmillä lähes toivotonta. Liian usein olen sortunut jättämään aterioita väliin ja vetänyt homman överiksi. Terveellisesti syöminen on muuttunut paastoamiseksi, joka on johtanut huutavaan nälkään ja lopulta hiilariövereihin energianpuutteessa. Ja painohan ei näin putoa.

Nyt päätinkin lääkärin kehoituksesta kokeilla vähähiilihydraattista ruokavaliota – enkä ole koskaan voinut paremmin! Elämäntaparemonttia on nyt 5 viikkoa takana ja painoa pudonnut yli 4 kiloa. Käytännössä jätin ruokavaliosta pois kaiken ylimääräisen sokerin ja vehnän. Ruokavalioni koostuu proteiineista (broileri, kala jne), kasviksista, marjoista, hyvistä rasvoista (avokado, pähkinät, oliiviöljy jne) ja silloin tällöin nautituista täysjyväviljatuotteista. Käytännössä syön täysjyvää, kuten täysjyväohraa tai 100% ruisleipää, ainoastaan liikuntapäivinä ja silloinkin vain yhdellä aterialla. Aamuni aloitan rasvattomalla maitorahkalla, kuitulisällä ja mustikoilla.

Olen soveltanut ruokavaliossani Montignacin menetelmää, jossa hiilihydraatteja ei koskaan syödä samalla aterialla rasvojen kanssa, koska se sekoittaa kehon hormonitasapainoa ja aiheuttaa lihomista. Omalla kohdallani tämä on toiminut loistavasti ja paino on pudonnut ilman nälkäkuuria. Haasteena on sen sijaan ollut saada tarvittavat kalorimäärät täyteen terveellisellä ruoalla, jotta ruokavalio ei ole liian niukkakalorinen. Kannattaa siis hieman ainakin aluksi punnita ruokia ja laskea kalorimääriä, jottei keho mene säästöliekille.

Muutama pieni lipsahtaminen on dieetin aikana tapahtunut, mutta muuten ruokavalion noudattaminen on ollut helppoa ja paino pudonnut tasaisesti. Karkkia ja herkkuja ei juurikaan tee mieli enää ja lipsahduksen sattuessa ei tule mässäiltyä samalla tavalla kuin ennen. Keho on tottunut sokerittomuuteen! Ruokavalion hyödyt 5 viikossa: Paino pudonnut yli 4 kiloa, syön enemmän kasviksia kuin koskaan, vatsa toimii erinomaisesti, ei turvotusta, kokonaisvaltaisesti hyvä olo, hyvät yöunet, ei hiilaripiikin aiheuttamaa väsymystä, ihon kunto parantunut (ei finnejä!).

Tulos: Viidessä viikossa -4 kiloa, turvotus tiessään.

 

Lentoemodieetti – lähtikö viisi kiloa?

Lupaus: Jopa viiden kilon painonpudotus vain neljässä päivässä

Testaaja: Nainen, 24. Syö normaalisti lähinnä kasvisruokaa ja aivan liikaa karkkeja. Juoksee normaalisti 15-40 km viikossa, paitsi dieettiviikolla. Muuten inhoaa liikuntaa.

Valitsin lentoemäntädieetin puhtaasti sen keston perusteella, sillä en kuvitellut pystyväni kieltäytymään normaalista, maustetusta ruuasta yhtään kauempaa. Dieetissä päivän ateriat on jaettu kolmeen osaan: aamiainen, lounas ja päivällinen, joista ruoka-aineita ei saanut vaihtaa keskenään, korvata toisilla tai jättää syömättä.

Karu totuus iski vasten kasvojani, kun raahauduin kauppaan ostamaan dieetin vaatimia ruoka-aineita. Eihän tässä syödä kuin inhoamiani asioita! Neljän päivän ajan aloitin aamuni puolikkaalla greipillä (ja kahdesti puolikkaalla appelsiinilla, jonka olin epähuomiossa nakannut hedelmäpussiin greipin sijasta) ja kupillisella mustaa teetä. Lounaat sisälsivät vaihdellen vihreitä papuja, jauhelihaa ja selleriä, tomaattimehua, kukkakaalia kanaa ja vihreää salaattia. Päivälliset koostuivat pitkälti samoista aineksista. Toisinaan sain ”herkutella” tomaatilla, tölkkiananaksella, omenalla tai ananasmehulla. Suolan käyttö oli kielletty. Juomiksi sallittiin ainoastaan vesi ja musta kahvi tai tee.

Söin kiltisti kaiken dieetissä mainitun, mainittuina aikoina ja määrinä. Ainoa fuskaus oli vahingossa ostettu appelsiini. Lisäksi ensimmäisenä iltana otin reilun vedenjuonnin jälkeen imeytymishäiriön pelossa ripauksen suolaa suoraan paketista.

Nälkä isku kunnolla vasta dieetin viimeisenä päivänä, mikä yllätti minut todella. En myöskään muistuttanut kuulan ahteriinsa saanutta karhua ruoanpuutteen vuoksi, mikä ihmetytti vielä enemmän. Normaalisti pienikin verensokerin lasku aiheuttaa hirvittäviä sivuvaikutuksia. Dieettiä oli mielestäni helpohko noudattaa, sillä ruoka-aineet ja määrät oli rajattu niin tarkasti, ettei niistä edes huvittanut poiketa.

Koska painoindeksini on normaali, en odottanut dieetiltä mitään suuria muutoksia ulkonäössäni, lähinnä nesteiden ja turvotuksen katoamista. Ne olivatkin ainoat asiat, jotka katosivat. Dieetti soveltuu parhaiten esimerkiksi kesäjuhlia edeltäville päiville, mutta suurempaa rantakunnon kohennusta sillä tuskin saa aikaan. Dieetti aiheutti myös sen, etten enää koskaan aio syödä maustamatonta, rasvatonta jauhelihaa. Enkä maustamatonta kanaa. Tai selleriä. Tai tomaattimehua.

Kaiken huipuksi otin kaikki menetetyt grammat heti takaisin juhannuksena. Mutta voin sanoa, että oli kyllä sen arvoista.

Lopputulos: -1,8 kg, -1 cm

 

XLS Medical Direct rasvansitoja apuna laihdutuksessa?

Lupaus: Vähentää ravinnon rasvojen imeytymistä jopa 28 prosenttia, hillitsee ruokahalua ja tasapainottaa vatsan toimintaa.

Testaaja: Nainen, 47. Säännöllisen epäsäännöllisesti urheilua harrastava keski-ikäinen, ylipainoinen ja normaalia monipuolista ruokavaliota noudattava nainen, jonka turma on sokeri, ei niinkään rasva.

Olen joskus vuosia sitten, silloin kun ensimmäiset rasvasiepparit tulivat, kokeillut vastaavia tuotteita. En huomannut mitään muuta vaikutusta kuin, että vatsa meni aivan sekaisin. En usko laihdutuksessa oikoteihin, mutta ainahan sitä voi yrittää.

XLS Medical Direct tuotteet on pakattu annospusseihin, paketissa on yhden kuukauden tarve eli 90 annospussia. Tuote on jauhemainen, joka otetaan ilman vettä suoraan suuhun. Tuote maistui melko hyvältä ja liukeni suuhun epäilyistä huolimatta hyvin. Tuotetta ei siis tarvitse sekoittaa veteen, mutta sen ottamisen jälkeen voi juoda.

Tuote otetaan aina ruokailun jälkeen kolmasti päivässä. Heti ensimmäisen pussin jälkeen vatsaani tuli epämiellyttävä olo. Tuntui kun vatsassa olisi koko ajan sementtiä, mikä ei kulkenut mihinkään. Ohjeissa varoiteltiin ummetuksesta ja muistutettiin juomaan vähintään kaksi litraa vettä päivässä.

Vatsa oli koko ajan täynnä, vaikka tunsin ruoka-aikaan normaalisti nälkää. Olin myös epätavallisen väsynyt koko kuurin ajan.

Pystyin käyttämään tuotetta viisi päivää kuukauden sijaan, kunnes lopetin sen. Sillä minusta ei tuntunut vatsassa hyvältä.

Lopetettuni tuotteen käytön, oli vatsani kipeä vielä neljä päivää lopetuksen jälkeen. Tuntui kuin vatsastani olisi poistettu luonnolliset ruoansulatukseen tarvittavat hapot. Laihdutustuloksia ei syntynyt, koska kokeiluaika oli niin lyhyt. En kyllä koskaan tule kokeilemaan vastaavaa, vaan uskon edelleen perinteisiin laihdutusmenetelmiin.

Lopputulos: Ei tuloksia.

Lue myös:

    Uusimmat