Mainos

"Ihme, jota en koskaan tule unohtamaan" – syöpäsairas lapsi heräsi koomasta sanoakseen äidilleen viimeiset sanat

Kaikki alkoi tukkoisesta nenästä; pieni oire paljastui syöväksi, joka vei lopulta nelivuotiaan Nolanin hengen. 

Kun Ruth Scully aiemmin kävi suihkussa, hänen poikansa Nolan, 4, odotti kylpyhuoneen matolla maaten. Vakavasti sairas Nolan ei halunnut koskaan olla kaukana äidistään, kertoo Liftable-sivusto.  Nykyisin suihkussa käyminen ahdistaa Scullya – ymmärrettävistä syistä.

"Mutta teen sen sinun vuoksesi, äiti"

Kaikki alkoi tukkoisesta nenästä. Nolan vietiin lääkäriin, kun hän alkoi kuorsata, ja hengittäminen yöllä oli vaikeaa. Poikaa hoidettiin aluksi hengitystietulehduksen vuoksi, mutta lopulta erikoislääkäri havaitsi, että Nolanin kitarisat olivat turvonneet.

Poika leikattiin marraskuussa 2015. Kitarisojen kudokset testattiin. Tulos oli musertava: Nolanilta löytyi aggressiivinen syöpä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Syöpähoidot aloitettiin, mutta niistä ei ollut apua. Nolan menehtyi helmikuussa 2017.

Pojan viimeisinä aikoina perhettä kehotettiin valmistautumaan henkisesti siihen, että Nolan nukkuisi pian pois.

– Sinulla on kipuja, eikö olekin, äiti kysyi pojalta, ja tämä myönsi, että asia on näin.

Scully kertoi pojalle, ettei tämän tarvitsisi taistella enää. Poika oli onnellinen, mutta myös huolissaan, koska hän ei halunnut tuottaa äidilleen pettymystä.

– Teen sen sinun vuoksesi, äiti, Nolan lupasi.

– Sitäkö sinä olet tehnyt? Taistellut äitisi vuoksi? Scully kysyi.

– No tietenkin, poika totesi.

Scully lupasi pojalle, että hän voisi "mennä Taivaaseen" edeltä, ja äiti seuraisi perässä myöhemmin. Nolan oli vastaukseen tyytyväinen.

Viimeiset tuntinsa perhe vietti aikaa yhdessä, katsoi videoita ja leikki. Lopulta äiti pyysi Nolanilta lupaa käydä pikaisessa suihkussa; poika antoi luvan, vaikkei pitänytkään siitä, että jäi yksin.

Scullylle kerrottiin myöhemmin, että heti suihkun oven sulkeuduttua poika vaipui syvään uneen. Scully sai pian suihkusta saapuessaan tietää, että pojan viimeiset hetket olivat käsillä.

– Juoksin ja hyppäsin sängylle hänen viereensä ja laitoin kämmeneni hänen kasvojensa oikealle puolelle. Sitten tapahtui ihme, jota en koskaan tule unohtamaan, äiti muistaa.

Nolan heräsi kuin ihmeen kaupalla, avasi silmänsä ja sanoi ”rakastan sinua, äiti”.

– Hän heräsi koomastaan sanoakseen, että rakastaa minua, hymy kasvoillaan! Poikani kuoli sankarina, Scully kirjoitti Facebookissa.

– Ajattelen kaikkea, mitä hän saavutti vain neljässä lyhyessä vuodessa ja voin vain kuvitella, mitä hän olisi voinut saavuttaa pidemmässä elämässä. Mutta surullista kyllä, lapsuuden syövän (tarkemmin rhabdomyosarkooman) takia maailma ja perheemme on menettänyt jonkun, joka oli niin täynnä rakkautta, joka halusi vain suojella ja palvella (muita).

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Nolanin kunniaksi perustetulla Facebook-sivulla äiti kertoi maaliskussa 2017, ettei elämä ilman lasta ole muuttunut kuukaudessa helpommaksi.

– Kaikkialla, mihin käännyn, on jotakin, joka muistuttaa sinusta. Minulla on edelleen istuimesi autossa sellaisena, millaiseksi sen jätit, vaatteesi ja minun vaatteeni, joita käytimme tuona viimeisenä iltana, ovat sängylläsi, puhun jatkuvasti sinulle kuin olisit vielä täällä, äiti kuvailee.

Vaikka elämä tuntuu tuskaiselta, äiti muistelee sitä, miten Nolan aina ihaili häntä. Poikansa silmissä äiti oli aina täydellinen.

– Toivon, että teen sinut ylpeäksi. Äiti todella yrittää, mutta se on todella vaikeaa. Me kaikki ikävöimme sinua niin kovasti. 


Lähde: Liftable.com, Facebook

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.