Mainos

Ihalainen myönteinen ydinvoimalle

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen toivoo, että poliitikot eivät vielä löisi lukkoon energiaratkaisujaan. Ihalainen puuttuu energiakeskusteluun lauantain Keskisuomalaisen haastattelussa.
-En haluaisi seuraavista vaaleista ydinvoimavaaleja, mutta toisaalta poliitikoilla pitäisi olla sellaista vastuullisuutta, että etukäteen ei lyötäisi kiinni sitäkään, etteikö ydinvoimaa voitaisi rakentaa, hän muotoilee.

Ihalainen arvelee, että seuraava hallitus joutuu joka tapauksessa asian eteen. Hänen mukaansa maakaasusta ei yksin näytä olevan energiaratkaisuksi, joten mahdollinen ydinenergian lisärakentaminen pitäisi säilyttää harkinnan piirissä.

Vaaleissa energia-asian ohi ajavat Ihalaisen mukaan muun muassa talouspolitiikka, työttömyys, lapsiperheiden ja vanhusväestön asema sekä alueellinen eriarvoisuus.
Ihalainen toppuuttelee myös niitä, jotka puhuvat yleisestä talouden ylikuumenemisesta. Hänen mukaansa merkkejä ilmiöstä ei ole nyt eikä tulevaisuudessa.
-Vaikka kehä kolmosen sisäpuolella voi olla rakennusalalla joitain kuumenemisen merkkejä, siitä ei pidä vetää koko talouspolitiikkaan sellaisia johtopäätöksiä, että olisi jarrujen päällepanon tarve, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.