Mainos

Ihalainen: Hallitus teki kaikkensa ristelijätilauksessa

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) esittää meriteollisuutta äkillisen rakennemuutoksen alaksi myös jatkossa. Ihalaisen mukaan risteilijätilauksen päätyminen Ranskaan on suuri pettymys vaikeuksissa olevalle toimialalle Suomessa.

– Ymmärrän hyvin alalla työskentelevien pettymyksen, Ihalainen toteaa.

– Hallitus käytti kaikki käytettävissä olleet keinot rahoituspaketin aikaansaamiseksi ja tilauksen varmistamiseksi. Tämä ei valitettavasti tällä kertaa riittänyt.

Ihalaisen mukaan nyt on entistä tärkeämpää valmistella uusia teollisuuspolitiikan keinoja ja toimenpiteitä, joilla varmistetaan kannattavan vientiteollisuuden menestyminen, uusiutuminen ja työllisyys. Hänen mukaansa tätä valmistelua tehdään parhaillaan hallituksen puolivälitarkastelua ja kehysriihtä varten.

– Suomalaisen meriteollisuuden tulevaisuudennäkymien parantamisen on oltava keskeinen osa tätä tarkastelua. Meidän täytyy pohtia, onko löydettävissä jotain uusia keinoja alan näkymien vahvistamiseksi, Ihalainen linjaa.

Meriteollisuus on nimetty äkillisen rakennemuutoksen (ÄRM) toimialaksi vuosiksi 2009-2012.

– Mielestäni on perusteltua, että ÄRM-statusta jatketaan tuleviksi vuosiksi, jotta meillä on edellytyksiä kehittää meriteollisuuden pitkän aikavälin kannattavuutta ja työllisyysnäkymiä Suomessa. Hallituksen sopima meriteollisuuden kilpailukykyohjelma on osa tätä työtä, korostaa Ihalainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.