IFK:n taituri mukana viikateiskusta huolimatta – Kärppien kapteeni sivussa, tähtihankinta debytoi

SM-liigassa pelataan lauantaina viisi ottelua. Mielenkiintoisin koitos käydään Helsingissä, jossa HIFK ja Oulun Kärpät iskevät yhteen.

IFK-Kärpät

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran eilen perjantaina. Ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi, sillä joukkueet nakuttivat yhteensä 11 maalia. Ottelun voittomaalin laukoi Tommi Santala, jonka laukaus meni maaliverkosta läpi.

Ottelussa nähtiin myös ilkeä tilanne, kun Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa huitaisi ilkeännäköisesti IFK:n Iikka Kangasniemeä polvitaipeeseen, tämän tehdessä helsinkiläisten neljännen maalin.

Ohtamaa onkin sivussa lauantain ottelusta, sillä Liigan kurinpitodelegaatio asetti hänet väliaikaiseen pelikieltoon. Kangasniemi sen sijaan on kokoonpanossa, vaikka jätti eilisen ottelun kesken.

IFK katkaisi voittonsa ansiosta seitsemän ottelun tappioputkensa, joten illalla nähdään varmasti entistä vapautuneempi helsinkiläisjoukkue. Odotettavissa on, että illalla nähdään jälleen viihdyttävä ottelu näiden kahden suurseuran kesken.

Kärppien riveissä nähdään ensimmäistä kertaa 30-vuotias voimahyökkääjä Oskar Osala. Jasper Lindsten ja Jasse Ikonen puolestaan palaavat kokoonpanoon.

Ilves-KalPa

Alkukauden yllättäjän Tampereen Ilveksen tuloskunto on kääntynyt laskuun viime aikoina. Ilves tulee illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa, ja on pudonnut sarjassa jo yhdeksänneksi.

Joukkueen päävalmentaja Karri Kivi totesi eilen perjantaina tappiollisen TPS:n ottelun jälkeen, että joukkueen pelaamisesta puuttu yksi napsu.

Viisikkopelaaminen toimii muuten, mutta viimeinen palo ja halu on puuttunut. Se on näkynyt myös Ilveksen ylivoimapelaamisessa, sillä joukkueen ylivoima on toiminut viidessä edellisessä ottelussa vain 13,33 prosentin tehokkuudella.

Ilves vaihtaa illan otteluun maalivahtia, kun Antti Lehtonen on torjuntavuorossa.

KalPan kausi on ollut murheita täynnä. Joukkue on kärsinyt todella paljon loukkaantumisista, pelitavallisista ongelmista sekä voittojen puutteesta.

Eilen perjantaina KalPa kuitenkin otti kolmen pisteen voiton, kun se kaatoi kotonaan Vaasan Sportin 6-3-lukemin. Kolmen pisteen voitto oli kuopiolaisille ensimmäinen sitten lokakuun alun ja samalla toinen perättäinen voitto Liigassa.

KalPasta onkin noussut viime aikoina yksilöitä vahvasti esiin. Ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier on tehnyt viiteen edelliseen otteluun kuusi pistettä, Eetu Luostarinen, kapteeni Tommi Jokinen sekä hyökkääjä Mikko Nuutinen ovat tehneet neljä pistettä.

JYP-Ässät

Jyväskylän JYPin alkukausi on ollut hankala, mutta tällä hetkellä joukkue seilaa kolmen ottelun orastavassa voittoputkessa.

JYP on kaatanut voittoputkensa aikana tieltään SaiPan, Ilveksen ja Tapparan. JYPin viisikkopelaamisessa on ollut edelleen ongelmia, mutta joukkue on alkanut löytää erilaisia keinoja voittoihin.

Joukkueesta on myös noussut esiin Julius Nättisen kaltaisia yksilöitä, jotka ovat ottaneet vahvasti pisteidenteosta roolia.

JYPiin marraskuun alussa siirtynyt Nolan Yonkman pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa.

Porin Ässät on ollut päävalmentajavaihdoksen jälkeen vahvassa vireessä. Ässät on pelannut Pasi Kaukorannan alaisuudessa kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi.

Ässät on kaiken kaikkiaan voittanut viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä. Joukkueen viisikkopelaamiseen on tullut rakennetta ja toisteisuutta, joka on auttanut porilaisjoukkuetta voittoihin.

Myös ylivoimapelaaminen on alkanut toimia. Ässät tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun 18-vuotias hyökkääjä Otto Kivenmäki palaa kokoonpanoon ja maalilla torjuu Henri Kiviaho.

Muut ottelut:

KooKoo-Pelicans, kokoonpanot (Malte Strömwall sivussa):  Jukurit-Sport, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat