Mainos

IATA pyytää hätäapua lentoyhtiöille

Sars-virus koettelee yhä vakavammin Aasian taloutta. Kansainvälinen ilmailuteollisuusjärjestö IATA kehottaa Aasian maiden hallituksia antamaan hätäapua lentoyhtiöille.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on pyytänyt Aasian maiden hallituksilta hätäapua lentoyhtiöiden taloudellisen tilanteen korjaamiseksi. Aasialaiset lentoyhtiöt ovat kärsineet suuresti sars-taudin aiheuttamasta matkustajakadosta, mutta se on vähentänyt matkustajia myös muilta lentoyhtiöiltä.

IATAn sars-työryhmän vetäjä osastopäällikkö Kevin Dobby luonnehti sarsia lentoyhtiöiden suurimmaksi kriisiksi kautta aikojen.

-Hongkongissa ja Thaimaassa viranomaiset ovat tiedostaneet sen aiheuttamat ongelmat matkailulle, mutta me pyydämme niitä laajentamaan tukensa myös lentoyhtiöille, hän sanoi Bangkokissa.

Taiwanissa lentokenttämaksuja on jo alennettu15 prosenttia ja Singaporessa 30 prosenttia. Dobby odottaa Hongkongin seuraavan Singaporen esimerkkiä.

IATAn mielestä myös Etelä-Korean Soulissa ja Japanin Naritassa pitäisi varmistaa, että lentoyhtiöt voivat vastata palveluistaan.

IATA ei ole muuttanut vielä arviotaan alan tappiosta, vaan aiemmin antamansa arvion mukaan se laskee lentoyhtiöiden tappioiden nousevan 10 miljardiin dollariin tänä vuonna. Se on melkein sama määrä euroja. Tämän vuoden tappiot tulevat Yhdysvaltoihin tehtyjen terroristi-iskujen jälkeisten tappioiden päälle.

Vuosina 2001-2002 lentoyhtiöiden tappiot nousivat yhteensä 30 miljardiin dollariin. IATA edustaa runsasta 270 lentoyhtiötä, mikä on 98 prosenttia maailman lentoyhtiöistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.