Iäkkäälle miehelle kuulunut setelitukko ja pankkikirja lojuivat kadulla Savonlinnassa – sitten tapahtui käänne, joka sai omaiset onnesta hämilleen

Annu Muukkonen, 30, kohtasi perjantaina kotimatkallaan Savonlinnan seudulla epätavallisen näyn: kadulla lojui setelitukko.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että ovatko nämä satasen setelit oikeita, Muukkonen kertoo MTV Uutisille.

Muukkonen ajatteli, että kyseessä täytyi olla ikäihmiseltä kadonneet rahat, sillä vieressä lojui vanhanaikainen pankkikirja ja oli eläkkeiden maksupäivä.

Pankki oli rahojen löytöhetkellä jo kiinni ja Muukkonen päätti soittaa poliisille. Virkavalta tuli noutamaan rahat ja kiitteli häntä.

"Poliisit sanoivat, että rehellinen ihminen oli löytänyt rahat"

Asia oli kuten Muukkonen arvelikin: setelitukko ja pankkikirja kuuluivat ikäihmiselle. Rahat kadottaneen iäkkään miehen lapset ilahtuivat löytäjän rehellisyydestä.

Ikäihmisen tytär kommentoi asiaa nimettömänä.

– Isä oli käynyt pankissa, niin kuin iäkkäillä ihmisillä on tapana vielä tehdä. Hän kadotti rahat kotimatkallaan. Siinä sitten ruvettiin tapahtunutta selvittelemään ja lähdin etsimään rahoja.

– En löytänyt niitä, mutta poliisiauto ajoi vastaan ja pysäytin sen. Kerroin tapahtuneesta ja sanoin isäni nimen. Poliisit sanoivat, että rehellinen ihminen oli rahat löytänyt ja toimittanut ne poliisille.

Muukkosen rehellisyys ilahdutti ja omaiset ovat kiitollisia löytäjälle.

– Hän vain sanoi minulle, että teki sen, mitä olisi toivonut itselleen tehtävän. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta kyllä tämä säikäytti koko perhettä.

"Rahat olisivat voineet hävitä siitä nopeasti"

Poliisit antoivat rahat kadottaneen iäkkään miehen omaisille Muukkosen yhteystiedot. Miehen tytär halusi kiittää löytäjää henkilökohtaisesti.

– Hän soitti minulle ja kysyi, saako tulla kiittämään ja pienen löytöpalkkionkin sain, vaikka ei olisi tarvinnut, Muukkonen kertoo.

Huonomminkin olisi voinut käydä ja sekä löytäjä että rahat kadottaneen miehen tytär ihmettelivät tapahtunutta suuresti.

– Ajattelin rahat löytäessäni, ettei siitä varmaan kauan ollut, kun ne katosivat omistajaltaan. Maailma on sellainen paikka, että rahat olisivat siitä voineet hävitä aika nopeastikin jonnekin ihan muualle kuin omistajalleen, Muukkonen kertoo.

– Todella harvinaista tällainen on. Isosta summasta oli kysymys. Olimme varmoja, että rahat oli menetetty, ikäihmisen tytär ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat