Lompakkoaan kaivellut Heli koki elämänsä yllätyksen – 20 sentin kolikko kietoi ympärilleen erikoisen mysterin: Missä on sormuksensa kadottanut Eija?

Rovaniemellä asuva Heli Räikkönen hämmästyi, kun hän tutki kolikkopussissaan ollutta erikoisen näköistä 20 sentin kolikkoa. Yksi kolikoista näytti erilaiselta kuin muut.

Räikkönen katseli kolikkoa tarkemmin, siinä oli jonkinlainen kehys ympärillä. Hän pukkasi sitä kevyesti, jolloin kehys irtosi.

Räikkösen kädelle putosi kultainen sormus.

– Hämmästyin kyllä. En heti nähnyt tekstiä, mutta kyseessä oli selvästi sormus. Se on aika ohut ja kevyt eli ei varmastikaan mikään rahallisesti arvokas, mutta voihan se olla omistajalleen tärkeä, Räikkönen kertoo MTV Uutisille.

Tarkemmin katsottuaan Räikkönen huomasi, että sormuksessa oli kaiverrus Eija sekä vuosiluku 2008. Nämä tiedot hän kertoi julkisesti myös Facebookissa.

– Siinä on myös päivämäärä, jonka oikea Eija varmastikin tietää, hän sanoo. 

Facebookissa Räikkönen on saanut useita kyselyitä, voisiko sormuksessa olla tämä tai tuo päivämäärä. 

– Olen vain vastannut lyhyesti, että ei ole, hän nauraa. 

Viihteen vai työn jäljiltä?

Ihmiset ovat myös ryhtyneet sankoin joukoin spekuloimaan sitä, miten sormus on rahan ympärille päätynyt. 

– Varmaankin sormus on ollut lompakossa ja sujahtanut rahan ympärille. Mutta miksi se on laitettu lompakkoon? Onko se otettu pois viihdeillan takia vai onko Eija ollut esimerkiksi töissä sellaisessa paikassa, jossa sormusta ei voi pitää, pohtii Räikkönen pilke silmäkulmassa.

– Varmaan tarinasta riippuen kyseinen henkilö ottaa yhteyttä ja kertoo, jos kehtaa. 

Räikkönen oli ajatellut kysellä sormuksesta ihan vain paikallisryhmässä, mutta pian hän sai yllättyä siitä, miten laajalle kuvat ovat levinneet.

– Jakoja on jo nyt reilusti yli tuhat! Mutta ihmisiä kiinnostavat tällaiset mysteerit, se on selvää. 

Lue myös:

    Uusimmat