Mainos

Arjen sankari teki sen taas: Hyvistä teoista tunnettu bussikuski pelasti kasan arvotavaraa vilkkaalta maantieltä

Linja-autonkuljettaja Beki Bek teki sen taas, nimittäin hyvän teon. Tämä sankarikuljettaja on kesken työvuonsa pelastanut aiemmin voimisteluvanteensa kanssa ongelmiin joutuneen teinitytön sekä tajuttoman mummon. Tällä kertaa sankari pelasti kasan arvotavaraa keskeltä vilkasta maantietä.

– Lompakko, pankkikortteja, kelakortti, ajokortti, bussikortti, kolme viidenkymmenen euron seteliä, kymmenen euron seteli, lottokuponki, kuitteja ja jäsenkortteja. Siinä ne lepäsivät maassa, tuulen riepottelemina ja sateen kastelemina, Bek kertaa viime lauantaista näkyä MTV Uutisille.

Matkustaja auttoi keräämisessä

Bek oli ajamassa Åbergin linjojen normaalia reittiään Matinkylä-Henttaa lauantai-iltana yhdeksän aikaan, kun hän havaitsi keskellä ajokaistaa Ylismäentiellä lompakon näköisen esineen.

Ajonopeus oli kuitenkin liian kova, jotta hän olisi ollut aivan varma havainnostaan. Niinpä tunnin päästä, kun Bek ajoi seuraavan kerran samalla paikalla, hän hiljensi ajonopeutta, siristi silmiään ja pysäytti auton. Ja kyllä, lompakkohan se siinä.

– Etupenkissä oli matkustaja ja toki muitakin kyydissä. Etupenkin matkustaja kysyi, että mitä nyt. Sanoin, että siellä on lompakko, lähdetkö jeesaamaan? Kerätään paperit ja muut talteen. Ja niin me sitten teimme, Bek kertoo MTV Uutisille.

Löytö muovipussissa poliisille

Bek mietti hetken, pitäisikö soittaa yleiseen hätänumeroon, sillä hän arveli lompakon kadottaneen henkilön olevan hädissään. Mies tuli kuitenkin siihen tulokseen, että oikeampi osoite olisi poliisi.

Märät paperit, kuitit, kortit ja setelit Bek laittoi kaikki tunnollisena ja hyväsydämisenä miehenä muovipussiin, jonka hän sattumalta löysi autosta. Työkaveri oli vaihtanut työpaitansa ja jäljelle oli jäänyt tyhjä paitapussi. Se sai toimia löydön säilytyspaikkana.

Bek lähti ajamaan kohti Matinkylä. Sattumalta eteen osui poliisiauto.

– Uskomaton tuuri minulla siinä oli. Huomasin poliisiauton edessäni ja vilkautin valoja ja poliisit huomasivat valomerkkini. Siinä oli kaksi oikein kohteliasta poliisia, joille kerroin koko tarinan. Annoin heille pussin, he ottivat tietoni ylös ja kiittivät oikein tosi kohteliaasti.

– Samantien sain siis ojennettua löydön poliisille, eikä tarvinnut edes asemalle mennä, Bek myhäilee tyytyväisenä kertoessaan tarinaa.

"Hyvä tulee hyvän luokse"

Sitä mies ei vielä tiedä, onko lompakko löytänyt omistajansa. Vaatimattomana ja suurisydämisenä miehenä hän ilmoitti poliisin kysyessä mahdollisesta löytöpalkkiosta, että sitä hän ei kaipaa.

– Hyvä tulee hyvän luokse, siihen minä uskon, mies tyytyy toteamaan.

Ja näin on todistetusti käynytkin. Kyseessä ei nimittäin ole ensimmäinen kerta, kun Bek löytää lompakon ja korjaa sen talteen.

Nelisen kuukautta sitten samainen sankarikuljettaja löysi Martinlaaksosta päätepysäkiltä bussikatoksesta lompakon rahoineen ja toimitti sen yhtiönsä varikolle. Lompakon kadottanut henkilö tiedusteli myöhemmin yhtiöltä kadonneen lompakkonsa perään ja niin lompakko löysi omistajansa. 

Eikä Bek pitänyt tuolloinkaan ääntä itsestään. Mutta löytöpalkkio tuli silti. Iloinen lompakon omistaja oli tuonut nimettömälle löytäjälle ruokalahjakortteja bussivarikolle.

MTV Uutiset yritti selvittää, onko tieltä löytynyt lompakko löytänyt omistajansa, mutta asia ei ole toistaiseksi selvinnyt.

MTV Uutiset tapasi Beki Bekin kaksi vuotta sitten elokuussa linja-autonsa ratissa. Mies nousi otsikoihin sen jälkeen, kun hän oli pelastanut tajuttoman, autotielle kaatuneen ikäihmisen ja auttanut teinityttöä saamaan takaisin bussipysäkin katolle juuttuneen voimisteluvanteensa. Katso video yltä!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.