Roope hukkasi arvokkaan rahakuoren – lojui tuntikausia huoltoaseman pihalla: "Sitä luultiin roskaksi"

Noin tuhat euroa sisältänyt rahakuori hävisi pitkäksi aikaa.

Nokialainen Roope kävi viime viikon perjantaina tankkaamassa autoa paikallisella Teboil-huoltoasemalla. Hänellä oli mukanaan Veikkauksen vihreä kirjekuori, jossa oli rahaa noin tuhat euroa. Kuoressa oli Roopen ja hänen tyttöystävänsä yhteisiä rahoja, muun muassa palkkatuloja.

Huoltoaseman pihalle kurvattuaan hän otti kuoresta 20 euron setelin.

– Ilmeisesti kuori oli ollut minulla sylissä, ja siitä se oli pudonnut huoltoaseman pihalle.

Kuoren katoamisen Roope huomasi vasta kotona. Pengottuaan reppunsa ja kaikki muut mahdolliset paikat, hän totesi arvokkaan kuoren hävinneen.

– Menin välittömästi paniikkiin.

Koska Roope arveli, että rahat olivat mahdollisesti pudonneet huoltoaseman pihalle, hän pyysi paikan omistajalta, jos saisi katsoa valvontakameran tallenteita. Omistaja oli niitä sitten katsonut ja sanonut, että kuori oli lojunut pihalla yhdeksän tunnin ajan. 

– Sitä oli luultu ihan roskaksi.   

Tässä tapauksessa avuksi tuli sosiaalinen media, kun Roope kertoi tapahtuneesta paikallisessa Facebook-ryhmässä. Ilmoitukseen hän laittoi kuvan samanlaisesta kuoresta, jossa kadonneet rahat olivat.

Yllätys olikin melkoinen, kun tämän viikon maanantaina Roope sai viestin, jossa Satu-niminen nainen kertoi rahojen löytyneen. Rahakuoren huoltoaseman pihalta oli löytänyt Sadun sisko, joka ei ollut Facebookissa. Sisko oli kuitenkin kertonut löydöstään Sadulle, ja Satu oli puolestaan huomannut Roopen ilmoituksen Facebookissa.

– Kun sain tiedon rahojen löytymisestä, purskahdin itkuun ja halasin kavereitani. Olen erittäin kiitollinen, että rahat löytyivät.

Löytäjä oli ottanut kuoresta 20 euroa bensarahaa, jotta pääsi tuomaan rahat.

– Annoin vielä löytöpalkkioksi 140 euroa, jonka pyysin jakamaan siskosten kesken. Vaikka 140 euroa on minulle tosi iso raha, en halunnut miettiä mitä olisi tapahtunut, jos olisin ollut itsekäs, enkä olisi antanut rahoja.

Lue myös:

    Uusimmat