Hyvinvointia lomalla – tällaista on Wellness-matkailu

Mitä hyvinvointiloma tarkoittaa ja mitä siitä saa? 16 hyvinvointilomaa ohjannut joogaohjaaja ja kehonhallinnan asiantuntija Fatima Witick kertoo.

Hyvinvointiloman tärkeä elementti on lomamieliala. Kun pääsee irtautumaan arjen velvollisuuksista toisenlaiseen ympäristöön, on helppo alkaa pitää huolta myös itsestään.

– Ei ole kiire minnekään, ei aikatauluja. Aamutreenin jälkeen voi mennä nukkumaan tai uima-altaalle, tai jos on aktiivi-ihminen, tutustumaan ympäristöön. Illalla järjestetään venyttelytreeni, kertoo joogaohjaaja ja kehonhallinnan asiantuntija Fatima Witick Wellness-loman periaatteista.

Ulkona oleminen on olennainen osa hyvinvointia.

– Kolme tuntia ulkoilmassa on paljon. Teneriffalla vuoristoilma vaikuttaa nenäonteloihin ja illalla on valmis menemään illallisen jälkeen nukkumaan, jotta on valmis aamulla aloittamaan treenin. Päivällä treenien välissä on aikaa itselle.

Ryhmäläiset huomaavat harjoittelun tuomat edistysaskeleet viikon aikana. Ulkona ei ole peilejä, joten osallistujat eivät näe itseään. Witickin aviomies, liikunnanohjaaja Kari Koskinen toimii Witickin ohjaamilla matkoilla avustajana. Hän muun muassa valokuvaa tunteja viikon aikana.

Tulokset ällistyttävät

– Viimeisenä iltana treenien jälkeen katsomme valokuvia, joista näkee kehityskaaren ensimmäisestä treenistä viimeiseen. On ihana nähdä ilmeitä, joista huomaa, mitä on opittu loman ensimmäisestä asennosta viimeiseen. Asennot näyttävät paremmilta kuvien kautta, kuin miten ne on ajateltu mielessä. Voima ja rohkeus ovat lisääntyneet, ryhmäläiset ällistyvät itsekin kuvien tuloksista.

Witick kertoo, että juuri lomalaisten reaktiot ovat opettajalle antoisia.

– Se on wellnessiä. Keho ja pään sisäinen ajattelu muuttuu, kunto nousee ja kestävyys lisääntyy. Alkuviikosta kaikki tunneilla olijat eivät saa sormiaan maahan tai otettua istuessaan jaloistaan kiinni. Viimeisenä päivänä se onnistuu kaikilta.

Monille on mullistava kokemus huomata oma notkeutensa.

– Selkävaivat helpottavat, olkapäätä ei kolota ja aletaan nukkua ilman kipua. Opettajalle paras palkinto on se, kun lomailijat voivat paremmin ja ylittävät itsensä.

Witickin ohjaamilla Wellness-matkoilla painopiste on joogassa.

– Kaikenlainen venyttely on myös eräänlaista joogaa. Mukana on myös tekniikkaan painottuvaa pilatesta. Viikon aikana matkalla olijat oppivat joogan lisäksi venyttelemään fiksusti. Keho aukeaa ja ryhti paranee. Wellness-matka on joogamatka, Witick tiivistää.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Kari Koskinen, Finnmatkat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja