Mainos

Hyvinkään ampumisesta tasan viisi vuotta – vakavasti loukkaantuneelta Heidi Foxellilta nyt uskomaton urheilusuoritus

2:25

Tänään tulee kuluneeksi tasan viisi vuotta siitä, kun poliisi Heidi Foxell haavoittui vakavasti ampumisessa Hyvinkäällä. Sisulla ja sinnikkyydellä tapahtumista selviytynyt Foxell rullaa tänään käsipolkupyörällä Vantaalta Porvooseen.

Matkassa on mukana Foxellin ystävä ja kollega Tuomas Pelkonen

Kaksikon on tarkoitus taittaa reilun viidenkymmenen kilometrin matka noin viidessä tunnissa.

Reissuun piti alun perin lähteä jo viime vuonna, mutta ammuskelusta toipumassa ollut Foxell sairastui leukemiaan, mikä pakotti lykkäämään suunnitelmia.

Tänään aamukymmenen jälkeen kaksikko kuitenkin vihdoin pyöräytti käsipolkupyöränsä kohti Porvoota.

– Olen viimeiset neljä vuotta viettänyt sairaalassa ja miettinyt ampumista, mutta nyt saan tämän päivän takaisin, Foxell iloitsi juuri ennen urakan alkua.

Poliisiksi opiskellut Foxell oli suorittamassa työharjoittelua, kun joutui Hyvinkäällä ammuskelleen miehen kohteeksi. Hyvinkään keskustassa vuonna 2012 tapahtuneen ampumisen seurauksena kuoli kaksi ja haavoittui seitsemän ihmistä.

"Nyt se vihdoin toteutuu"

Facebookissa Haaste-mies –sivullaan matkan kulkua päivittävälle Pelkoselle ultramatkat ovat jo tuttuja. Kaksi vuotta sitten mies juoksi sadan kilometrin mittaisen matkan kerätäkseen rahaa ystävänsä Foxelin hyväksi.

Ajatus yhteiselle matkalle lähtemisestä kyti siitä asti mielessä.

– Ultrajuoksun jälkeen oli puhetta siitä, että lähdemmekö joskus yhdessä lenkille. Nyt se vihdoin toteutuu, Pelkonen iloitsee.

Ennen iltaa Porvooseen

Kaksikko on valmistautunut tämän päivän urakkaan tutustumalla kulkupeleihinsä etukäteen. Foxell otti tuntumaa matalaan käsipyörään tekemällä pieniä lenkkejä alkuviikolla.

– Tein alkuviikosta sellaisia kahdeksan kilometrin lenkkejä, ja vähän kokeilin ala- ja ylämäkeä, Foxell kertoo.

Sen kummempaa harjoittelua ei sisukaksikko tarvitse. Veren maku suussa ei tänään aiotakaan kulkea, vaan matkan aikana Pelkonen ja Foxell aikovat nautiskella maisemista ja kauniista kesäsäästä.

– Kuljetaan hiljaisempia maanteitä, niin päästään ihailemaan maisemia. Kaupan päälle tulee kyllä sitten ylämäkiäkin, Pelkonen tietää.

Kaksikon matkassa on autolla mukana myös huoltojoukko, joka pitää huolen, että kaikki menee suunnitelmien mukaan. Taukoja on tarkoitus pitää tunnin välein.

– Tunnin välein pidetään taukoja, syödään eväitä ja katsellaan maisemia. Emmeköhän me ole ennen iltaa Porvoossa, Pelkonen toteaa.

– Tänään mennään eteenpäin, hän vielä huomauttaa ennen kuin kaksikko pyöräyttää pyörillään matkoihinsa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.