Liigakiekkoilija tarkisti ensimmäisenä tajuttoman joukkuetoverinsa kielen: "Pakko se oli katsoa, kun hänellä oli suu kiinni"

Jääkiekon Liigan keskiviikon kierroksen ottelussa Ilveksen ja Sportin välillä nähtiin pelottava tilanne, kun Sportin Aleksi Ainali törmäsi vastustajaan ja menetti tajuntansa. Joukkuetoveri Olavi Vauhkonen oli ensimmäisenä paikalla auttamassa tajutonta Ainalia. Hän kertoi ajatuksiaan tapahtuneesta MTV Urheilulle.

Ilveksen 4-2 voittoon päättyneessä ottelussa huoli ja huomio kiinnittyi toisaalle, kun Ainali loukkaantui vakavasti ottelussa. Hän menetti tasapainonsa ja törmäsi Ilveksen Arttu Ruotsalaiseen. Ensimmäisenä Ainalia auttamassa olivat Vauhkonen ja Ilveksen puolustaja Niko Peltola.

– Näin vain, että nyt sattui pahasti ja meni taju. Yritin vähän huudella tuomarille, että laittaa pelin poikki. Kyllähän siinä itsekin vähän pelästyi, Vauhkonen kertoo.

Sport-hyökkääjä Vauhkonen oli ensimmäisenä paikalla ja tarkisti ensimmäisenä, että Ainalin kieli ei valahtaisi nieluun. Tajuttoman henkilön lihaskontrolli pettää ja kieli voi valahtaa nieluun tukkimaan hengitystiet. 

– Onhan noita ollut lehdissäkin, että aika automaattisesti siinä toimin. Pakko se oli katsoa, kun hänellä oli suu kiinni, ettei vain käy huonommin. Ilmatiet pitää olla auki, jonka jälkeen hän alkaa sitten ottamaan happea itsekseen, Vauhkonen sanoo.

Vauhkonen ei ole aiemmin todistanut vastaavaa tilannetta.

– Ei, en ole ja hyvä niin. Peltola tuli myös siihen ja sanoi, että katso kieli, Vauhkonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat