Hyviä uutisia koronasta! Intiassa himalajan vuoristo tuli näkyviin ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin – ilma kirkastunut saasteiden vähentyessä

0:48
Satelliittikuvat paljastavat: Näin dramaattisesti Kiinan ilmansaasteet romahtivat vuoden alussa koronavirusepidemian vuoksi.

Pohjois-Intiassa hieraistiin silmiä, kun himalajan vuoristo ilmaantui horisonttiin ensimmäistä kertaa noin 30 vuoteen, kertoo muun muassa CNN

Koronaviruspandemia on tuonut myös positiivisia ilmiöitä, kun useissa maissa ilmansaasteiden määrä on romahtanut tuntuvasti.

Pohjois-Intiassa Punjabin osavaltiossa oltiin ihmeissään, kun himalajan vuoristo tuli yllättäen selvästi näkyviin. Tavallisesti ilmansaasteet peittävät näkyvyyden, mutta tällä hetkellä vuoristo on kuitenkin havaittavissa jopa yli 160 kilometrin etäisyydeltä.

Paikalliset ovat julkaisseet kuvia eriskummallisesta näystä.

– Ensimmäistä kertaa lähes 30 vuoteen pystyin näkemään Himalajan selkeästi. Uskomatonta, kirjoittaa eräs Twitterissä.

Muiden maiden tavoin myös Intia on rajoittanut ihmisten toimia koronaviruksen vuoksi. Rajoitusten seurauksena tehtaat, lentokoneet, autot ja muut kulkuvälineet ovat tuottaneet huomattavasti vähemmän ilmansaasteita.

Lue myös: Satelliittikuvat paljastavat: Näin Kiinan ilmansaasteet romahtivat koronavirusepidemian aikana – "Ensimmäistä kertaa näin dramaattinen pudotus"

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja