Mainos

Hyviä uutisia karvaisille miehille! Parta onkin ajeltua ihoa hygieenisempi vaihtoehto

Puheet parrakkaiden miesten epäsiisteydestä voidaan lopettaa saman tien, sillä uuden tutkimuksen mukaan parralla on ainutlaatuinen kyky puhdistaa itse itsensä. 

Parrat ovat nyt muotia, ja niitä näkee katukuvassa runsaasti erilaisia. Monet kritioivat tätä muoti-ilmiötä epähygieeniseksi, ja pitävät sileää ihoa puhtaampana ja siistimpänä vaihtoehtona.

Nyt muotia noudattaville miehille on kuitenkin hyviä uutisia, sillä uuden tutkimuksen mukaan parta on itse asiassa vasta-ajeltua ihoa hygieenisempi vaihtoehto. 

Parrakkaat miehet eivät ole riski sairaalan hygieniatasolle

Journal of Hospital Infection -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa, että vasta-ajeltu iho on huomattavasti parempi kasvualusta monille bakteereille kuin tuuhea karvoitus. Ajeltu iho on lisäksi altis erilaisilla tulehduksille. 

Tutkimukseen osallistui yli 400 sairaalassa työskentelevää miestä. Tutkimus sai alkunsa siitä, kun sairaala halusi selvittää, ovatko parrakkaat miehet riski sairaalan hygieniatasolle.

Kasvoista otettujen näytteiden avulla päädyttiin tulokseen, että parrattomilla miehillä on kasvoissaan enemmän tulehduksia aiheuttavia bakteereita kuin parran omaavilla henkilöillä.

Kasvoissa runsaasti suojelevia mikrobeja

Ei voida kuitenkaan sanoa, että parrat olisivat täysin bakteerittomia, mutta niillä on tutkimuksen mukaan aivan ainutlaatuinen kyky puhdistaa itse itsensä.

Vaikka parrakkailla miehillä todettiinkin olevan kasvoillaan satoja erilaisia bakteereja, niissä todettiin olevan myös runsaasti antibioottina toimivia mikrobeja.

Mikrobit taistelevat vaarallisia bakteereita vastaan, ja voidaankin sanoa, että parta puhdistaa itse itsensä. Puheet partojen epähygieenisyydestä voidaankin siis lopettaa tähän. 

Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.