Kysely: Viidesosa miehistä voisi luopua seksistä vuodeksi, jos saisi vastineeksi täydellisen parran

Toiset rakastavat partaa, toiset pitävät sitä kutisevana ruoankerääjänä.

Parta on kuin meikki naisen kasvoilla, sillä on voima muuttaa kasvot aivan toisenlaiseksi.

Mens Health kirjoitti äskettäin kyselyn tuloksista, joiden mukaan jopa viidesosa miehistä olisi valmis luopumaan seksistä kokonaiseksi vuodeksi, jos saisi vastineeksi täydellisen parran.

Huoliteltu parta on monen mielestä sivistyksen, kypsyyden ja maskuliinisuuden merkki. Kuka tahansa ei kuitenkaan pysty kasvattamaan täydellistä juhamietoa kasvoilleen noin vain. Moni olisikin sen vuoksi valmis astumaan vuoden mittaiselle kuivalle kaudelle.

Kyselyn 2 000 vastaajalta kysyttiin miesten mielipiteitä turpajouhista ja kuinka pitkälle he olisivat valmiita menemään saavuttaakseen täydellisen parran. Tulokset ovat paljonpuhuvia.

Parta enemmän miesten mieleen

Tulosten mukaan jopa 40 prosenttia miehistä olisi valmis viettämään yön vankilassa saadakseen Henkka Hyppösen kaltaisen charmantin parran. Yhtä suuri osa miehistä oli valmis myös lopettamaan kahvinjuonnin vuodeksi. Sen sijaan vain 18 prosenttia olisi valmis ajamaan päänsä kaljuksi saadakseen unelmoimansa haituvat leukaan.

Kyselyn yksi mielenkiintoisimmista havainnoista oli se, että miehet välittävät enemmän parroista kuin naiset. Naisista vain 63 prosenttia piti miestä parrakkaana komeampana. Miehistä 73 prosenttia uskoi parran lisäävän vetovoimaa.

22 prosenttia vastanneista suosi lyhyttä partaa ja 19 prosenttia unelmoi keskipitkästä sängestä. Mitä ikinä se tarkoittaakaan.

Vuoden selibaatti

Meat Loaf on joskus sanonut tekevänsä mitä tahansa rakkauden tähden, mutta viidesosa miehistä olisi valmis luopumaan petipuuhista kokonaiseksi vuodeksi, jos saisi vastineeksi unelmiensa parran. On hälyttävää huomata, että maailmalla on lukuisia siloposkisia miehiä, joiden seksielämä saattaa olla rikasta ja tyydyttävää, mutta jotka salaisesti unelmoivat taikatempusta, jossa vuosi seksiä muuttaisi puhtoiset posket partaisiksi.

Seuraa tärkeä huomio: seksin lopettaminen vuodeksi ei automaattisesti kasvata partaa. Itse asiassa seksin harrastamisella ja parran kasvattamisella ei ole mitään yhteistä. Sama pätee kahvin lopettamiseen, pään ajeluun ja yökyläilyyn vankilassa.

Kakkaa parrassa

Parta voi näyttää tyylikkäältä, ainakin miesten ja 63-prosenttisesti naisten mielestä, mutta se vaatii paljon hoitoa pysyäkseen siistinä.

Tyylikkyys on sitten asia erikseen, ja makuasioista on turha kiistellä. Sänki kasvaa harvalla tasaisesti, mikä aiheuttaa omat hankaluutensa, mutta kaiken lisäksi se kerää paljon likaa. Edellisen päivän tähteet säilyvät huomattavasti paremmin jääkaapissa kuin parrassa, eivätkä ruuantähteet edes ole se pahin asia.

2018 valmistui Manchester Metropolitan -yliopiston Fragrance Directille teettämä tutkimus, jonka mukaan melkein puolella parrakkaista miehistä oli ulostetta parrassaan. Tutkimuksessa parroista otettiin näytteitä, ja analysoinnissa selvisi, että 47 prosentissa parroista löytyi enterokokkeja, eli suolistossa ja ulosteessa eläviä bakteereja.

Siinä näette, ei se parrattomuus välttämättä niin kamalaa ole. Eikä käsien peseminenkään.

Lue myös:

    Uusimmat