Mainos

Hyväilyä, käsiä mekkojen alle, törkyehdotuksia – skandaali eliitin avustusgaalassa Lontoon luksushotellissa

Lontoolaisen Presidents Clubin hyväntekeväisyysgaala viime viikolla on noussut otsikoihin kaikesta muusta kuin hyväntekeväisyyden kohteesta, vähävaraisista lapsista. Vain miehille -tilaisuuteen oli palkattu noin 130 naista viihdyttäjiksi. Moni heistä joutui seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun kohteeksi.

Tapahtumat paljastuivat, kun Financial Times -lehti oli päättänyt lähettää kaksi henkilöä raportoimaan salaisesti siitä, mitä gaalan pitopaikassa, luksushotelli Dorchesterissa Hyde Parkin reunalla, tapahtuu.

Hotelliin oli kerääntynyt kolme ja puolisataa miespuolista rahoitus- ja pankkimaailman sekä politiikan vaikuttajaa. 

Viihdyttäjiksi palkattujen naisten oli etukäteen allekirjoitettava viisisivuinen vaitiolosopimus, josta he eivät saaneet itselleen kopiota. 

Miehet "ulvoivat" naisia katselleessan

Naiset oli ohjeistettu pukeutumaan tiukkoihin mustiin pukuihin, asuun ja väriin sopiviin alusvaatteisiin ja korkeakorkoisiin kenkiin. Naiset marssitettiin kulkemaan ohi miesten, joiden kerrotaan "ulvoneen" naisia katsellessaan. 

Lehden mukaan naiset joutuivat muun muassa kokemaan silittelyä ja koskettelua mekkojen alla, rivoja kommentteja ja yrityksiä tulla suudelluksi. Heitä myös yritettiin houkutella hotellihuoneisiin. Yhden miehistä väitetään esitelleen penistään naiselle.

– Näytät aivan liian selvältä. Haluan että tyhjennät tuon lasin, revit jaloistasi alushoususi ja tanssit tuossa pöydällä, eräs vaikutusvaltainen mies sanoi yhdelle naisista jatkoilla hotellihuoneessa, raportoi Financial Times. Samaisen miehen kerrotaan vetäneen naisen lanteilta vatsaansa vasten. 

Lahjoittajalle tarjolla ilta strippiklubilla

Gaalassa tarjottiin muun muassa suuren avustussumman vastineeksi lounastilaisuutta ulkoministeri Boris Johnsonin kanssa, tai iltaa strippariklubilla sekä käyntiä plastiikkakirurgilla, lisämainoksella "lisää piristystä vaimoosi". 

Kuultuaan tapahtumista yksi gaalan pidempiaikaisista kohteista, Great Ormond Streetin sairaala, ilmoitti palauttavansa aiemmin saamansa rahallisen tuen.

Uutistoimisto Reuters ei ollut saanut keskiviikkoiltapäivään mennessä kommenttia Presidents Clubin puheenjohtajilta, kiinteistökehittäjä Bruce Ritchieltä tai luksustavaroita myyvältä David Melleriltä, tai heidän alaisiltaan. 

Meller ilmoitti tänään eroavansa opetusministeriön johtokuntapaikasstaan. Parlamentti puolestaan kävi skandaalista keskustelun. 

Presidents Club ilmoitti tänään illalla lopettavansa toimintansa. Sen hyväntekeväisyydestä vastaavan hallituksen mukaan klubi ei enää pidä hyväntekeväisyystilaisuuksia, jäljellä olevat varat jaetaan lasten hyväntekeväisyyteen, ja järjestö lopettaa toimintansa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.