Hyundai luovuttamassa? Tekniikkapomolta kovaa puhetta päivityksistä

MM-rallissa käynnissä tuolileikki – minne tähtikuskit suuntaavat? Asiantuntijat analysoivat 6:16
Minne tähtikuskit päätyvät kaudeksi 2024? MTV Urheilun asiantuntijalla Riku Tahkolla on yllättävä näkemys Elfyn Evansin tulevasta työnantajasta.

Rallin MM-sarjassa pahasti Toyotasta sekä kuljettajien että valmistajien pisteissä jäänyt Hyundai vaikuttaa lyöneen hanskat tiskiin tämän kauden menestyksen osalta.

Valmistajien MM-pisteissä Toyotan johto on venynyt kolme kisaa ennen kauden loppua jo 91 pisteeseen. Kuskien taulukossa Thierry Neuville on parhaana Hyundai-kuskina kolmantena 76 pistettä Kalle Rovanperää jäljessä.

Nyt Hyundain tekninen johtaja Francois-Xavier Demaison on kertonut DirtFish-sivustolle, ettei tiimi aio tuoda uusia suorituskykyä parantavia päivityksiä tämän kauden autoon. Kaikki kolme käytettävissä olevaa päivitysmahdollisuutta menevät luotettavuuden korjaamiseen.

– Suurin osa ”jokerikorteista” käytetään tänä vuonna luotettavuuden parantamiseen, joten niistä ei paljoa suorituskykyä ole saatavissa, Demaison kommentoi sivustolle.

– Teimme sen valinnan ja sanoimme, että okei, emme kiirehdi jotain käyttöön vain kahden rallin takia. Käytämme vain kaksi lisäkuukautta varmistaaksemme, että niistä saadaan parannusta, hän ennakoi.

Hyundai satsaa siis päivityksillään jo ensi vuoteen. Tuolloin talli pyrkii ennen kaikkea auton kokonaispainon keventämiseen.

– Olemme nyt, ja se ei ole salaisuus, edelleen ylipainoisia, joten se on todella tuskallista insinöörille olla sellaisessa tilanteessa, Demaison sanoo.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat