Mainos

Hyökkäyksen USA:n sotilaita vastaan jatkuvat Irakissa

Amerikkalaissotilasta ammuttiin tänään päähän bagdadilaisessa videokaupassa, silminnäkijät kertoivat. Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja vahvisti myöhemmin sotilaan kuolleen. Ampuja oli ilmeisesti nuori mies, mutta tarkempia tietoja ei ollut saatavissa.

Aiemmin kerrottiin, että toinen amerikkalainen sotilas sai surmansa hänen yksikköään vastaan tehdyssä hyökkäyksessä. Hyökkäys tapahtui eilisiltana Kufahin kaupungissa Bagdadin eteläpuolella.

Hyökkäyksiä miehittäjäjoukkoja vastaan tapahtuu Irakissa lähes päivittäin. Yli 20 amerikkalaista on kuollut hyökkäyksissä sen jälkeen, kun sota julistettiin loppuneeksi toukokuun alussa.

Yhdysvaltain armeija on vanginnut myös kolme irakilaista epäiltynä osallisuudesta kahden amerikkalaissotilaan katoamiseen. Sotilaat katosivat keskiviikkona, ja heidän uskotaan joutuneen Fedayeen-järjestön sieppaamiksi.

"Olemme huolissamme"

Aiemmin tällä viikolla kuusi brittisotilasta sai surmansa Etelä-Irakissa.

- Olemme tietysti huolissamme tilanteesta, ja pyrimme kaikin keinoin etsimään ratkaisua ongelmaan, Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kommentoi tilannetta hiljattain.

Merkittävän shiiamuslimiliikkeen johtaja, ajatollah Mohammed Baqer al-Hakim sanoi tänään vastustavansa hyökkäyksiä amerikkalaissotilaita vastaan.

- Väkivalta on viimeinen keino, islamilaisen vallankumouksen korkeimman neuvoston johtaja sanoi.

- Meidän on vastustettava miehitystä neuvotteluilla ja rauhallisilla mielenosoituksilla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.