Hyökkääjähylkiö raivosi itselleen punaisen kortin – valmentaja: "Hän ei voi reagoida tuolla tavalla"

Juventus kaatoi Serie A:n kärkikamppailussa AC Milanin vieraissa 2-0-lukemin. Ottelussa huomion varasti Milan-hyökkääjän Gonzalo Higuainin tunteenpurkaus ottelun loppuhetkillä.

Pääkuvan videolla Cristiano Ronaldon osuma Manchester Unitedia vastaan Mestarien Liigan neljänneltä ottelukierrokselta.

Juventus aloitti ottelun vahvasti, kun se iski johtomaalin heti ottelun kahdeksannella peliminuutilla. Maalin puski kroatialaishyökkääjä Mario Mandzukic. Kotijoukkue Milan oli tasoittaa 41. peliminuutilla, kun VAR-tarkistuksen jälkeen Medhi Benatian käsivirhe tuomittiin rangaistuspotkuksi. Maalivahti Wojciech Szczesny torjui Juventuksesta lainalla AC Milanissa pelaavan Higuainin pilkun.

Juventus kiinnitti itsensä vahvasti voiton kantaan, kun Cristiano Ronaldo tykitti pallon vastustamattomasti maaliin 81. minuutilla kotijoukkueen maalivahdin Gianluigi Donnarumman torjuttuaan pallon eteensä.

Viimeiseksi niitiksi milanolaisten kannalta muodostui Higuainin hölmöily, kun tuomari vihelsi kamppailupallon hänen rikkeekseen ja nosti tälle keltaisen kortin. Tätä argentiinalainen ei hyväksynyt vaan alkoi raivota ottelun erotuomarille Paolo Mazzolenille.

Mazzoleni ei antanut mennä huuteluiden läpi sormien, vaan näytti hyökkääjälle punaista korttia. Tämän jälkeen Higuain alkoi käyttäytyä aggressiivisesti, jonka seurauksena joukkuekavereiden oli pidäteltävä häntä ennen kentältä poistumista.

Higuain pelasi upeasti viimeiset kaksi kautta Vanhan rouvan paidassa, mutta Ronaldon tulo seuraan pakotti hänet lainapestille. 30-vuotiaan Higuainin paikan torinolaisseurassa vienyt Ronaldo jakoi ymmärrystä vastustajalleen.

– Yritin sanoa hänelle, ettei tee asiasta suurempaa isompien sanktioiden vuoksi. Joukkue oli häviämässä ja hän oli vahvassa tunnetilassa. Meidän ei pitäisi syyttää Gonzaloa mistään, hän ei sanonut mitään pahaa, Ronaldo kommentoi.

AC Milanin päävalmentaja Gennaro Gattuso ei ollut samoilla linjoilla Portugalin tähtihyökkääjän kanssa.

– Toivon, että hän (Higuain) pyytää anteeksi tuomarilta. Noin kokenut ja tärkeä pelaaja ei voi reagoida tuolla tavalla. Ei edes vaikeassa psyykkisessä tilanteessa, Gattuso tilittää.

Juventus johtaa Serie A:ta 34 pisteellä ilman tappioita. Se on kuusi pistettä edellä toisena majailevaa Napolia. Tappion myötä AC Milan putosi puolestaan sarjassa viidennelle tilalle. Neljänneksi nousi Lazio, joka pelasi 1-1-tasapelin Sassuolon kanssa.

Serie A jatkuu maajoukkuetauon jälkeen viikon päästä lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat