"Tilapäisesti loppuneet" – koronan kotitestien kysyntä kiihtynyt

Miksi yksi ei sairastu koronaan ja toinen saa long covidin? 10:36
KATSO MYÖS: Miksi yksi sairastuu long covidiin, kun toinen ei saa oireita lainkaan?

Kiihtynyt koronatilanne näkyy myös koronatestien myynnissä.

Viime viikkoina koronavirustartunnat ovat olleet jälleen kasvussa, ja tautitapaukset ovat näkyneet sairaaloissa. Ei siis ihme, että oireiset suomalaiset ovat halunneet testata, ovatko omat oireet koronaa. Kerroimme jo marraskuun alussa, että kotitestien myynti on ollut kasvussa

Foodora Market kertoo tiedotteessaan, että koronatestit ovat viime aikoina käyneet kaupaksi. Viime viikolla monessa kaupungissa huomattiin, että koronatestejä myytiin Foodoran kautta jopa enemmän kuin edellisenä vuonna. Vaikka edellisvuotta silmällä pitäen menekkiin oli varauduttu, oli ennätyskysyntä kuitenkin yllätys.

– Koronatestien menekki on ollut nyt menneellä viikolla hyvin suurta. Hyllyt ovat hetkellisesti olleet tyhjinä. Koronaa on siis selkeästi liikkeellä tavallista enemmän kuin koko vuoteen, kertoo Head of Foodora Market Anni Ahnger tiedotteessa.

Koronatestejä myytiin viikonloppunakin ennätysmäärä, ja kotitestit olivat myydyimpien tuotteiden kärjessä Foodora Marketissa.

Näin tilanne näkyy S-ryhmällä: "Osasta myymälöistä koronatestit tilapäisesti loppuneet"

Myös S-ryhmällä kotitestien suosio on huomattu.

Koronatestien kysyntä on tautitilanteen kiristyessä kiihtynyt, kertoo SOK:n marketkaupan myyntipäällikkö Venla Kuoppamäki.

Kuoppamäki kertoo kysynnän lähteneen merkittävään nousuun viikolta 41 alkaen eli lokakuun toiselta viikolta, ja viikolla 44 myyntivolyymi oli jo noin kolminkertainen viikkoon 41 verrattuna.

Kuoppamäen mukaan kysyntä on kasvanut tasaisesti niin kivijalkamyymälöissä kuin verkkokaupassakin.

– Valitettavasti osasta S-ryhmän myymälöistä koronatestit ovat tilapäisesti loppuneet, mutta saamme täydennystä myymälöihin lähipäivinä.

Kasvavaa kysyntää myös apteekeissa

Yliopiston apteekeissakin kotitestien kysyntä on kasvanut lokakuusta lähtien – flunssakauden alettua. Marraskuussa kysynnän kasvu on kuitenkin ollut vielä voimakkaampaa kuin lokakuussa, kertoo Yliopiston Apteekin farmaseuttinen johtaja Kati Vuorikallas.

Koronatestejä on marraskuun kolmen ensimmäisen viikon aikana ostettu apteekeistamme ja verkkokaupastamme kolminkertainen määrä verrattuna lokakuuhun 2023, Vuorikallas sanoo.

Määrä on yli kaksinkertainen verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2022.

Katso myös: Korona ei estä verenluovutusta

Korona ei estä verenluovutusta – näin toimii liikkuva luovutuspiste 7:15
Näin toimii liikkuva luovutuspiste.

Lue myös:

    Uusimmat