Tiesitkö? Kaupoissa myydään myös oireettomille soveltuvia koronatestejä – katso merkit

K-ryhmän mukaan sen kaupoissa on myyty tähän mennessä yhteensä yli miljoona koronan kotitestiä. Testien saatavuustilanne on parantunut tällä viikolla, mutta yhtiön mukaan suurin kysyntäpiikki on vasta tulossa.

K-ryhmän valikoimiin kuuluvat testit Boson, FlowFlex ja DeepBlue soveltuvat maahantuojien mukaan myös oireettomien korontatartuntojen testaamiseen. K-ryhmän valikoiman päätuote Boson on ollut valikoimissa kesäkuusta.

– Kaikki Keskon keskusvaraston kautta tulevat K-ruokakaupoissa myytävät testit soveltuvat tuotteiden maahantuojien toimittamien tietojen mukaan myös oireettomien koronatartuntojen testaamiseen. Valikoimaamme ei siis tarvitse ryhtyä tältä osin muuttamaan, vaan voimme keskittyä tehostamaan nykyisten valikoimassa olevien tuotteiden saatavuutta, Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupan johtaja Harri Hovi sanoo tiedotteessa.

Aina valikoimiin tulevan uuden tuotteen ollessa kyseessä asiakkaan tulee varmistaa ostohetkellä, soveltuuko kyseinen testi myös oireettomien testaamiseen.

– Tämän voi tarkistaa tuotteen pakkausselosteesta, Hovi sanoo.

K-ryhmän kaupoissa on myyty tähän mennessä yhteensä yli miljoona koronan kotitestiä. Kysynnän räjähtäessä myynti on yli 80-kertaistunut alkusyksyn 2021 tasosta.

– Tammikuulle olemme tilanneet miljoonia koronatestejä lisää. Saatavuustilanne onkin selvästi parantunut tämän viikon aikana, mutta uskomme, että korkein kysyntäpiikki on vielä tulossa, Hovi kertoo.

FFP2-maskien suosio lähes kymmenkertaistunut

Koko pandemian aikana K-ryhmän kaupoista on myyty yli 60 miljoonaa kasvomaskia.

Alkuvuodesta 2021 FFP2-maskien osuus kaikista kasvomaskeista oli 3 prosentin luokkaa, mutta viime kuukausien aikana niiden myynti on lähes kymmenkertaistunut.

– Kasvomaskien saatavuus niin kirurgisten kuin FFP2-maskienkin suhteen on hyvä. FFP2-maskien myynninkasvuun varauduimme jo syksyllä muun Euroopan esimerkkien perusteella ja saatavuus on pysynyt koko ajan hyvällä tasolla, Hovi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja