Hylätty valaanpoikanen tapettiin

Australiassa surraan orvoksi jäänyttä ryhävalaan poikasta, jota monista yrityksistä huolimatta ei onnistuttu pelastamaan. Huonoon kuntoon joutunut poikanen lopetettiin lopulta, jotta se välttyisi lisäkärsimyksiltä.

Coliniksi ristitty pikkuvalas nousi kuuluisuuteen viikonloppuna, kun se yritti imeä maitoa valaankokoisesta purjeveneestä Sydneyn lähellä. Poikasen emo oli ilmeisesti hylännyt sen.

Poikasen pelastamiseksi tulvi ehdotuksia, mutta mikään niistä ei auttanut. Naaraaksi paljastunut Colin houkuteltiin purjeveneen avulla merelle, jotta se olisi voinut kohdata muita ryhävalaita ja löytää ehkä keinoemon. Poikanen palasi kuitenkin takaisin Pittwaterin lahdelle imemään veneitä.

Australian alkuperäiskansaa edustava "valaskuiskaaja" yritti eilen lohduttaa poikasta laululla ja puheella. Päivittäistä 230 litran maitoannosta vaille jäänyt poikanen oli kuitenkin heikentynyt, ja lisäksi se kärsi hain puremista.

Viranomaisten päätös lopettaa Colin sai raivoisan vastaanoton paikalle kerääntyneiltä eläinaktivisteilta. He yrittivät estää lopettamisen myös oikeuden päätöksellä, mutta eivät ehtineet ajoissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat