Hylätty, kuolemansairas Eddie-koira löysi uuden kodin – ja pääsi kokemaan päivän poliisikoirana

3:22
Suomessa hylätään 20 000 kissaa joka vuosi – mistä lääke ihmisten välinpitämättömyyteen?

Sairas Eddie-koira vaelteli hylättynä lähes kuukauden, ennen kuin paikallinen eläinsuojelu sai sen kiinni. Nyt Eddiellä on rakastava koti ja lista asioista, joita sen kanssa halutaan toteuttaa ennen sen kuolemaa.

Washingtonissa sijaitsevan Benton Countyn eläinsuojeluvalvoja Carin Brown kertoo saaneensa puhelun vapaana liikkuvasta koirasta jo lokakuussa 2019. Yrityksistä huolimatta eläinsuojelu onnistui saamaan koiran kiinni vasta marraskuun lopussa. Asiasta uutisoi CNN.

Koira paljastui syöpäsairaaksi

Saatuaan koiran kiinni viranomaiset veivät sen eläinlääkäriin.

– Luulimme, että se oli jäänyt auton alle. Veimme sen kiireesti eläinlääkäriin ja valitettavasti saimme tietää, että sillä on syöpä, Carin Brown kertoo.

Eddie-koiran syöpäkasvainta ei pystytty leikkaamaan. Kasvain sai koiran toisen silmän sokeutumaan. Sille annettiin puolesta vuodesta vuoteen elinaikaa.

Kaikesta huolimatta viranomaiset ottivat yhteyttä rescue-yhteistyökumppaneihinsa löytääkseen Eddielle kodin. Brownin ystävä, Kristi Kesler, otti koiran hoiviinsa tämän loppuelämän ajaksi.

Omistaja haluaa koiralle parhaan mahdollisen loppuelämän

Kesler loi koiralle listan asioista, joita haluaa sen kokevan ennen menehtymistä. Nainen haluaa Eddielle unohtumattoman loppuelämän. Yksi listalla olevista asioista oli poliisikoirana toimiminen.

– Ajattelin, että voisimme ottaa kuvan poliisiauton kanssa, tai jos olisimme onnekkaita, se pääsisi ajelulle.

Eddie pääsi kuitenkin koko päivän mittaiselle seikkailulle Pascon kaupungin poliisien kanssa.

–  En voinut kuvitellakaan, että se saisi kokea jotain niin suurta, Kesler sanoo.

Päivä poliisikoirana

Ennen koiran suurta päivää poliisit teettivät Eddielle oman univormun sekä virallistivat sen aseman valalla.

– Uskomme yhteisömme ihmisten ja eläinten auttamiseen, joten olemme yhtenä perheenä Eddien rinnalla, poliisi Julie Lee sanoo CNN:n yhteistyömedialle KEPRille.

Poliisit veivät Eddien useisiin paikkoihin ympäri kaupunkia. Seurue kävi esimerkiksi paikallisessa donitsimyymälässä, sillä mitäpä olisi päivä poliisina ilman perinteisiä donitseja.

– Eddie on niin rakastava. Ei ikinä uskoisi, että sitä on kohdeltu kaltoin, Lee sanoo.

Lisäksi he piipahtivat paikallisessa peltikorjaamossa. Korjaamo lahjoitti Eddielle muun muassa herkkuja ja leluja. Lisäksi he lahjoittivat rahaa koiran eläinlääkärikuluihin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Listalla vielä muitakin kokemuksia

Kristi Kesler haluaisi koiransa kokevan vielä ainakin matkustamisen moottoripyörän sivuvaunussa sekä valokuvien ottamisen joulupukin kanssa. Monet yhteisön jäsenet ovat olleet valmiina auttamaan kokemuksien toteuttamisessa.

– Ihmiset ovat kertoneet haluavansa vaikuttaa koirani elämään. Minulle merkitsee todella paljon tietää, että ihmiset vielä välittävät, Kesler kertoo CNN:n yhteistyömedialle KAPPille.

Myös Eddien kiinni ottanut eläinsuojeluvalvoja Carin Brown iloitsee ihmisten tuesta. Hän toivoo, että myös tulevaisuudessa ihmiset ojentavat kätensä avun tarpeessa oleville eläimille.

 Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja