Mainos

Hybridioppikirjat tekevät tuloaan

Hämeenlinnan yhteiskoulun kuudesluokkalaiset ovat kokeilleet syksyn aikana englanninopiskelua kännyköiden avulla.

VTT:n testaamassa hybridioppikirjassa on kyse kännykän ja perinteisen oppikirjan yhdistelmästä, jossa oppilaat saavat käyttöönsä elektronisesti päivittyvää lisämateriaalia kännykkään asennetun ohjelmasovelluksen kautta.

VTT:n mukaan kyseessä on konsepti, jolla voitaisiin tarpeen vaatiessa korvata tulevaisuudessa kokonaan painetut oppikirjat. Tekniikkaa voidaan soveltaa myös muihin oppiaineisiin.

- Ensimmäisenä tulee mieleen matematiikka, jossa voisi olla jonkinlaisia harjoituksia kännykässä, sanoo Hämeenlinnan yhtenäiskoulun opettaja Pirjo Pelto.

Tutkimuskäytössä olevasta hybridioppikirjasta on saatavilla rajattu määrä harjoitteita. Jatkossa panostetaan entistä monipuolisempiin sisältöihin. Painetun ja sähköisen oppimateriaalin yhdistäminen lisääntyy tulevaisuudessa uskovat tutkijat.

- Yleensä perinteisesti painettua ja sähköistä oppimateriaali on kehitetty aika irrallaan toisistaan. Tässä ne tuodaan yhdeksi kokonaisuudeksi ja se on selkeä etu. Painettu ja sähköinen pystyvät tukemaan omilla vahvuuksillaan toinen toisiaan, sanoo VTT:n erikoistutkija Anu Seisto.

Katso Tuula Malinin juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.