Huutokaupattavat pyörät keräävät rahaa veteraaneille

Internetissä on myynnissä tuhat armeijan käytöstä poistettua ja numeroitua polkupyörää. Niistä saadut varat ohjataan sellaisenaan veteraanijärjestöille.

Netissä huutokaupattavilla armeijan polkupyörillä on tähän mennessä kerätty sotaveteraaneille jo yli 160 000 euroa. Tarjouksia otetaan edelleen vastaan, sillä pyörät vaihtavat omistajaa vasta kansallisena veteraanipäivänä 27. huhtikuuta.

Myynnissä on tuhat armeijan käytöstä poistettua ja numeroitua pyörää. Ne on huollettu Helsingin kaupungin sosiaaliviraston alaisuudessa toimivassa työhön kuntoutusyksikössä, Uusix-verstailla.

Huutokaupasta saatavat varat ohjataan sellaisenaan veteraanijärjestöille veteraanien elinolojen parantamiseen ja kotona asumisen tukemiseen.

Tähän mennessä eniten, 2500 euroa, oli tarjottu pyörästä numero 25. Toista sijaa piti hallussaan numero 1, josta oli tarjottu karvan verran vaille kaksituhatta euroa. Tuhannen euron rajan ovat puhkaisseet myös polkupyörät numerolla 666, 313, 111, 75, 13, 007 ja 40.

Halvimmillaan pyörässä ollaan tällä haavaa kiinni 110 euron tarjouksella.

Huutokauppa alkoi 12. maaliskuuta, ja tällöin pyörien lähtöhinta oli 50 euroa. Minimikorotus on kymmenen euroa.

Hyväntekeväisyystempauksen meklari Jone Nikula luovuttaa pyörät uusille omistajilleen kansallisena veteraanipäivänä 27. tätä kuuta Helsingin Senaatintorilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat