Huumerinki salakuljetti kokaiinia ovelasti rajatarkistusten ohi Espanjassa – sekoittivat huumeen muovirakeisiin, joista valmistetaan pullonkorkkeja ja ruoka-astioita

Espanjan poliisi on ottanut tänään kiinni 12 henkilöä epäiltynä osallisuudesta huumeiden salakuljetusrinkiin, joka kuljetti kokaiinia rajan yli sekoitettuna muovin sekaan. Tapaus on suurin Espanjan poliisin tekemä isku maan kokaiinikauppaan.

Salakuljettajat pääsivät aikaisemmin rajatarkistusten ohi, koska kokaiini oli sekoitettu pieniin muovirakeisiin, joista se eroteltiin laboratorioissa, joita huumeringillä oli poliisin tietojen mukaan kolme.

Laboratoriot sijaitsivat Madridin ja Toledon kaupungeissa. Niistä suurin pystyi tuottamaan jopa 500 kilogrammaa kokaiinia kuukaudessa.

Kokaiini oli sekoitettu muovirakeisiin, joita käytetään esimerkiksi pullonkorkkien ja ruoansäilytysastioissa. Kokaiini eroteltiin mekaanisesti ja kemiallisesti.

Huumerinkiä pyöritti kolumbialaistaustainen perhe, joka asui luksuhuvilassa Madridin liepeillä. Poliisin mukaan he käyttivät kolmea kolumbialaista huumeiden erottelun asiantuntijaa, jotka työskentelivät laboratorioissa kellon ympäri 10 päivän ajan. 

Poliisi sai samalla takavarikoitua 600 kilogrammaa muovirakeita, joihin kokaiinia on todennäköisesti sekoitettu. Sen lisäksi he löysivät 30 kilogrammaa eroteltua kokaiinia ja suuria määriä kemikaaleja. 

Lue myös:

    Uusimmat