Mainos

Pakastettujen miekkakalojen sisältä löytyi yllätys – jopa kolme tonnia kokaiinia

0:17

Meksikon viranomaiset ovat löytäneet vähintään satoja kiloja kokaiinia kätkettynä pakastettujen miekkakalojen sisään. Määrä voi kasvaa, sillä tutkimukset ovat yhä kesken. Kalaa on kaikkiaan 48 tonnia. 

Salakuljetusyritys paljastui viranomaisten mukaan rutiinitarkastuksessa. Huumeet oli piilotettu sekä kalojen sisään että rakeina kalojen ympärillä olevaan jäähän. 

Tutkittavana on kaksi konttia, joissa molemmissa on 24 tonnia miekkakalaa. Kun toisesta kontista on tutkittu puolet, saalis on tähän mennessä 750 kiloa kokaiinia. Viranomaisten mukaan sitä saattaa löytyä yli kolme tonnia. 

Löytö tehtiin Progreson satamassa Jukatanin niemimaalla. Lastia kuljettanut alus tuli Guayaquilista Ecuadorista. Sen vastaanottajasta ei ole toistaiseksi tietoa. 

Ei ensimmäinen löytö

Löytö ei ole ensimmäinen Progreson satamassa. 

Vuonna 2009 kokaiinia oli kätketty jäädytettyjen haiden sisään. Vuonna 2011 tiiliskiven muotoon pakattua kokaiinia löytyi vaatteita sisältävistä puulaatikoista. Toissa vuonna erään laivan kontissa oli kemikaaleja, joiden arvioitiin käytettäväksi synteettisten huumeiden valmistamiseen. 

Washingtonissa huumepomo tuomiolla

Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa yksi viime vuosikymmenen merkittävimmistä huumepäälliköistä tunnusti eilen syyllistyneensä huumeiden salakuljetukseen Meksikosta Yhdysvaltoihin.

Alfredo Beltrán Leyva myönsi osallistuneensa kokaiinin ja metamfetamiinin tuomiseen Yhdysvaltoihin. Hän kuitenkin kiisti olevansa yksi perheensä nimeä kantaneen huumeorganisaation johtajista.

45-vuotias Beltrán Leyva pidätettiin Meksikossa 2008, ja luovutettiin Yhdysvaltoihin toissa vuonna. 

Beltrán Leyvan veljesten johtama järjestö syntyi, kun veljekset olivat riitautuneet Sinaloan kartellin kanssa. Vaikutusvaltaisimmillaan veljekset hallitsivat merkittävää osaa läntisen Meksikon huumeiden salakuljetuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.