Mainos

Huumeita tyrkytetty kadulla: Myytävät erät kätkettyinä maastoon

Helsingin poliisilaitoksen eri yksiköt ovat puuttuneet viime kuukausina järjestelmällisesti agressiiviiseen ja näkyvään huumeiden katukauppaan.

– Katuvalvonta on ollut kaikkien yhteinen savotta, sanoo rikoskomisario Markku Mäkinen paljastavan rikostorjunnan toimintayksiköstä.  

Helsingin huumepoliisi on osallistunut valvontaan yksikössä toimivan JR-valvontaryhmän ("Nyrkki") voimin.  Huumepoliisi on tämän kevään aikana tehnyt 169 kiinniottoa, suorittanut 85 kotietsintää ja takavarikoinut yli 10 kg marihuanaa. Kiinniotoista osa on selvitetty paikalla huomautusmenettelyllä.

– Takavarikoiden kertaerät ovat tyypillisesti kymmeniä grammoja, joten kymmenen takavarikkokilon eteen on jouduttu tekemään työtä todella rankasti", Mäkinen sanoo.

Kuulusteluissa on tullut ilmi, että huumeiden saatavuus on ollut hyvä ja ostajat ovat tienneet, mistä ainetta on saatavilla. Kauppaa on käyty avoimesti ympäri Helsinkiä puistoissa ja kaduilla. Epäillyt myyjät ovat pääosin ulkomaalaisia. Vakiintunut toimintatapa on ollut, että gramman marihuanapussi on maksanut 20 euroa.

– Aiemmin kauppaa käytiin asunnoissa. Nyt huumeita on tyrkytetty keskellä päivää tai iltaa avoimesti tuntemattomille ohikulkijoille. Kaupattava huume-erä on ollut maahan kätkettynä lähistöllä, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan huumepoliisi on aina kiinnostunut pienistäkin katutason jutuista.

– Olemme koko ajan olleet valmiit ottamaan kaikki Helsingin huumejutut vastuullemme. Edellisessä organisaatiouudistuksessa vastustimme pienten juttujen siirtoa pois yksiköstämme", Mäkien kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.