Huuhkajille tarjottiin vastustajaksi Messin Argentiinaa – "Vaatimukset poskettomia"

Suomen jalkapallomaajoukkueella olisi ollut mahdollisuus pelata maaotteluja MM-kisoihin valmistautuvia maailman huippumaita vastaan maaliskuussa ja kesäkuussa, kertoo Palloliiton maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel.

MTV Sportin tietojen mukaan yksi näistä mahdollisista otteluista olisi voitu pelata Lionel Messin tähdittämää Argentiinaa vastaan.

- Kyllä varmaan Argentiina on ollut yksi näistä maista. Koskaan ei kuitenkaan tiedä kuinka todellisia tarjoukset ovat, koska ne tulevat yleensä agenteilta eikä liitoilta, Wangel sanoo.

Huippumaiden isännöiminen Suomessa ei olisi kuitenkaan halpaa hupia.

- Tarjoukset eivät täsmänneet aikataulullisesti tai taloudellisesti. Suomessa näitä huippumaita vastaan pelaaminen ei olisi mahdollista, sillä vierailevilta joukkueilta tulleet vaatimukset ovat niin poskettomia, Wangel paljastaa.

Argentiina kohtaa maaliskuussa Espanjan Atletico Madridin kotistadionilla ja Italian Manchester Cityn kotistadionilla. Kesäkuussa Argentiina pelaa MM-kisoihin valmistavassa ottelussa Israelin vieraana.

Wangel kertoo, että maaliskuussa Suomi ei voi vielä pelata kotiotteluita ja kaiken lisäksi kesäkuussakin Olympiastadionin remontti tarkoittaisi mahdollisten otteluiden siirtymistä Tampereelle Ratinan stadionille, jonka katsojakapasiteetti ei riittäisi kattamaan kuluja. Hänen mukaansa Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva halusi kohdata samalla tasolla olevia maita syksyllä alkavaa Kansojen liigaa silmällä pitäen. Huuhkajat kohtaa kesäkuussa Valko-Venäjän Tampereella.

Huuhkajat pelaa Kansojen liigassa samassa lohkossa Unkarin, Kreikan ja Viron kanssa. Argentiina puolestaan aloittaa MM-kisaurakkansa 16. kesäkuuta Islantia vastaan. Samassa lohkossa pelaavat myös Kroatia ja Nigeria.

Lue myös:

    Uusimmat