Huuhkajien sensaatiopelaaja hieroo jo käsiään yhteen – pääsee nyt irti aivan eri tavalla: "Odotan innolla"

Huuhkajien sensaatiotulokas Oliver Antman tuimana: "Meidän pitää voittaa Pohjois-Irlanti vieraissa ja kotona" 5:41
Huuhkajien sensaatiotulokas Oliver Antman tuimana: "Meidän pitää voittaa Pohjois-Irlanti vieraissa ja kotona"

Ryminällä sisään Huuhkajiin tullut Oliver Antman tuntuu tekevän maalin lähes aina maajoukkueessa pelatessaan. 21-vuotias laituri janoaa lisää sunnuntai-iltana Pohjois-Irlannissa.

Huippulahjakkuudeksi tiedetty Oliver Antman on ylittänyt odotukset maajoukkueessa kaikesta etukäteen saamasta huomiosta huolimatta. Vastikään Hollannin pääsarjaan Groningenin riveihin syntynyt laitahyökkääjä on pelannut A-maajoukkueessa neljä ottelua ja iskenyt niistä maalin kolmessa.

Montenegroa debyytissään rankaissut ja marraskuussa Pohjois-Makedonian verkkoon maalannut osui jälleen torstai-iltana EM-karsintojen avausottelussa Tanskaa vastaan. Sopeutumista voi kuvailla välittömäksi.

– Ehdottomasti. Täällä on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien tosi kotoisa fiilis. Kaikki pelaajat ovat olleet tosi mukavia ja taustaryhmä on huikea. Pystyin olemaan heti oma itseni. Täällä ei tarvitse stressata, mitä sanoo ja tekee, Antman kuvailee MTV Urheilulle Belfastissa.

Maalistaan huolimatta Antmanille jäi 1–3-tappiosta Kööpenhaminassa karvas maku suuhun. Parannettavaa jäi koko joukkueen pelaamiseen.

– Pitää kehittää pallollista pelaamista ja päästä vaarallisempiin tilanteisiin, Antman vaatii.

– Pohjois-Irlanti ei ole niin hyvä puolustussuuntaan kuin Tanska, joten uskon, että meillä on siihen ihan hyvät mahdollisuudet.

Jos Tanskaa vastaan Suomi oli selvä altavastaaja ja odotusarvot olivat tasoerosta johtuen alhaalla, asetelmat kääntyvät päälaelleen sunnuntain vierasottelussa Belfastissa.

Antman paaluttaa suorasanaisesti ottelun asetelman.

– Meidän pitää voittaa Pohjois-Irlanti vieraissa ja kotona. Sen verran parempi jengi me olemme, Antman linjaa.

"Pääsen varmasti enemmän palloon"

Markku Kanerva kertoo ratkaisevasta vaatimuksesta Pohjois-Irlannissa: "Se on oleellista" 8:18
Markku Kanerva kertoo ratkaisevasta vaatimuksesta Pohjois-Irlannissa: "Se on oleellista"

Groningenissa loukkaantumisen kokenut ja vasta pelikelpoiseksi julistettu Antman ei ole vielä täydessä kunnossa, mikä näkyi Parkenilla väsymisenä toisella puoliajalla. Hänet vaihdettiin kentältä 72. minuutilla.

– Tarkoitus ei ollut pelata 90 minuuttia. Olin itsekin yllättynyt, että pystyin pelaamaan niin pitkään. Todellakin väsyin, mutta se ei ole tietenkään mikään tekosyy, että näyttää väsyneeltä, Antman tunnustaa.

Tanskan hallinnasta johtuen Antman ei päässyt käyttämään parhaita aseitaan, juoksuvoimaa ja pallollista haastamiskykyään, torstai-iltana kuin muutamia kertoja. Pohjois-Irlantia vastaan vantaalaiselta voi odottaa jo enemmän aloitteita.

Muuttunut asetelma saa Antmanin hieromaan käsiään yhteen.

– Ehdottomasti. Pohjois-Irlantia vastaan pääsen varmasti enemmän palloon ja tulee olemaan enemmän tilaa. Odotan innolla. Tanskaa vastaan en päässyt niin paljon olemaan pallossa, mutta sellaisia pelejä tulee. Se on jalkapalloa. Kaikki pelit ovat erilaisia. Totta kai toivon, että pääsen paljon tilanteisiin, jossa pääsen haastamaan ja käyttämään omia vahvuuksiani, Antman tuumaa.

Pohjois-Irlanti on lähtökohtaisesti Suomen päävastus karsintalohkossa, jossa kaksi parasta pääsee suoraan Saksan 2024 EM-kisoihin. Tanskan mennessä menojaan Suomen, Slovenian ja Pohjois-Irlannin osaksi jää taistella lohkon kakkospaikasta.

EM-kisapaikka ei ole tästä lohkosta Suomelle pelkästään tavoite, vaan suorastaan vaatimus.

– Mitään muuta me ei mietitä. Mennään jokainen peli kerrallaan ja jokainen peli voittamaan, Antman sanoo.

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa EM-karsintojen toisessa ottelussaan Pohjois-Irlannin Belfastissa sunnuntaina. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat