Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecky tekee historiaa Bundesliigassa – kukaan ei ole yltänyt aiemmin vastaavaan: "Olen siitä todella ylpeä"

Lukas Hradecky yltää sunnuntaina Bundesliigassa komeaan saavutukseen, johon ei yksikään aiempi ulkomaalaistorjuja ole päässyt.

Hradecky pelaa sunnuntaina uransa 201. ottelun Bundesliigassa, kun hänen kipparoimansa Bayer Leverkusen kohtaa vieraissa Stuttgartin.

Ottelu on samalla Hradecky sadas liigapeli Leverkusenin riveissä, jonne hän siirtyi aiemmasta seurastaan Eintracht Frankfurtista. Siellä turkulainen torjui yhteensä 101 liigaottelussa.

Näin ollen 31-vuotiaasta Hradeckysta tulee Bundesliigan historian ensimmäinen ulkomaalainen maalivahti, joka on pelannut vähintään sata liigaottelua kahden eri seuran riveissä. "Merkittävä ennätys", huomioi saksalaislehti Bild.

– Olen siitä todella ylpeä. En olisi uskonut, että niin ei ole koskaan tapahtunut aiemmin, Hradecky kommentoi saavutustaan Bildille.

– Jos joku olisi kertonut minulle kymmenen vuotta sitten, että pelaisin maalivahtina Bundesliigassa, ja että saisin olla kapteeni Leverkusenin kaltaisessa huippuseurassa, olisin ollut erittäin onnellinen. Vielä hienompaa on, että niin on oikeasti tapahtunut, Hradecky summaa.

Leverkusen vierailee Stuttgartin luona sunnuntaina kello 16.30 alkaen pelattavassa bundesliigaottelussa. Lääketehdaskaupungin seura on aloittanut kauden yskähdellen ja on sarjassa seitsemäntenä neljän kierroksen jälkeen.

Myös Lukas Hradeckyn velipoika Matej Hradecky ohitti tällä viikolla merkkipaalun, kun hän sai sata ottelua täyteen Veikkausliigassa.

Lue myös:

    Uusimmat