Lukas Hradeckyltä jäätävä piikki tulevan EM-karsintavastustajan suuntaan: "Toivotaan, että siellä on illat venyneet vähän pidemmiksi"

"Kotiyleisön avulla ottelu kääntyy meille"– Lukas Hradecky luottavaisena Bosnia&Herzegovinan kaatoon 3:45
Videolla Lukas Hradeckyn haastattelu.

Huuhkajat valmistautuu paraikaa EM-karsintaotteluun Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. MTV Urheilu tapasi lupsakan maalivahtitähti Lukas Hradeckyn ottelun alla.

Suomelle ottelu on yksi karsintojen tärkeimmistä, sillä vastustaja on yksi niistä maista, joiden kanssa Huuhkajat kisaa lohkon kakkospaikasta. Hradecky ei turhia hötkyile tulevan ottelun suhteen vaan antaa runsaasti luottoa omilleen.

– Tasaista, mutta uskon, että kotiyleisön avulla tämä homma kääntyy meille. Siellä on toki Dzeko ja nopeat laiturit sekä muutama tuttu Bundesliigakasvo. Armeniakin oli vaikea paikka pelata, niin tässä turhaan kannata alkaa selittelemään vastustajia. Hoidetaan omat hommat, niin uskon, että saadaan voitto kaavittua tuosta, Hradecky summaa.

– Palo on kova. Keli on loistava. Milloin viimeksi Suomessa on saatu pelata näin hieno juhlamatsi, vaikkei nyt juhlaa olekaan. Jokainen maaottelu on meille isoa juhlaa. Haluamme maksaa takaisin voittamalla tämän ottelun. Kaikilla todella kova into ja palo päästä kentälle lauantaina, Hradecky jatkaa.

Euroopan sarjoissa lukuun ottamatta Pohjoismaita, on pelaajille tullut tauko otteluista.

– Jos vähänkään on peleistä taukoa, niin se jättää siihen aina pienen loven. Onneksi meillä oli kuitenkin tuossa aika monta yhteistä päivää. Viime viikolla treenattiin vapaaehtoisemmin minileirillä ja nyt on ollut kolmet treenit. Meikäläinen on ainakin henkilökohtaisesti täydessä iskussa. Pieni hengähdystauko teki jopa hyvää. Bosnialaisilla on varmasti samanlainen tilanne. Toivotaan, että siellä on illat venyneet vähän pidemmiksi, Hradecky toteaa.

Maajoukkueen kokoonpano voi karsintaotteluiden välillä vaihdella loukkaantumisien ja muiden syiden takia, mutta Hradecky ei näe, että se olisi mikään ongelma. Hän sanoo, että kaikki otetaan avosylin vastaan.

– Kaikkien on helppo tulla tähän. Kunnioitus on aina molemminpuolista, tuli sitten nuorisomaajoukkueista tai Veikkausliigasta. Hän on joukkueen ja Huuhkajien jäsen siitä lähtien, kun astuu mukaan. Meillä ei ole mitään heikkoa lenkkiä tässä. Se on helppoa olla tässä jengissä, Hradecky päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat