Markku Kanerva musertui Huuhkajien tappiosta – "Tämä on raskas paikka"

Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky suomi omiaan - "Sössittiin itse tämä homma" 3:16
Näin Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky kommentoi Suomen Kazakstan-tappiota.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi lehdistötilaisuudessa olevansa shokissa Suomen 1-2-tappiosta.

Suomen unelmat suorasta EM-kisapaikasta karisivat lopullisesti tiistaina, kun Kazakstan haki 2-1-vierasvoiton Helsingin Olympiastadionilta. Vielä avausjakson jälkeen peli oli hyvin Suomen hallussa, mutta toisella jaksolla Kazakstan käänsi ottelun itselleen.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli ottelun jälkeen silmin nähden musertunut.

– Kyllä tuossa itse kukin vähän shokissa on, mitä tuossa tapahtui. Peli, jota ei ikinä olisi pitänyt hävitä. Peli kontrollissa ja johdat maalilla. Yleensä toinen maali rentouttaa, me emme saaneet sitä aikaan.

– Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta pilkku, josta he saivat maalin ja vielä erikoistilanteesta voittomaali. Ehkä se harhakuvitelma tuli pelaajille, että tämä homma on pikkuhiljaa hoidossa, Kanerva summasi lehdistötilaisuudessa.

Suomi lähti Kazakstan-otteluunkin jo takamatkalta kisapaikassa kiinni oleviin Tanskaan ja Sloveniaan nähden, mutta tiistainen tappio pudotti Suomen nyt täysin ulos suoran kisapaikan jahdista.

– Iso pettymys tietenkin. Olen tosi pahoillani omasta ja joukkueen puolesta. Tuo kannustus, mikä taas saatiin. Ei pystytty tarjoamaan palkintoa. Nyt on paljon murtuneita miehiä koppi täynnä, mutta elämä jatkuu, Kanerva harmittelee.

– Onhan tämä raskas paikka. Meidän täytyy koota itsemme. Itseluottamus on saanut kolauksen, mutta uskon edelleen tähän joukkueeseen. Kaikkemme tulemme tekemään, että kisoihin vielä mennään, Kanerva sanoo.

Huuhkajilla on kuitenkin vielä mahdollisuus lunasta EM-kisapaikka takaportin kautta maaliskuussa pelattavista jatkokarsinnoista. Kanervan ja Huuhkajien keskittyminen siirtyi hävityn Kazakstan-pelin jälkeen välittömästi jo ensi maaliskuuhun.

Suomi pelaa marraskuussa vielä EM-karsintaottelut Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan, mutta panosta kyseisissä otteluissa ei enää ole. 

– Karsinnat jatkuvat nyt vähän eri muodossa. Maaliskuussa odottaa playoff-pelit ja valmistautuminen niihin alkaa tämän päivän jälkeen. Marraskuun pelit toimivat valmistavina peleinä niihin. Sitä kautta toivoa vielä on, Kanerva toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat