Markku Kanervalle vaadittu jo potkuja – näin Huuhkajat-päävalmentajan pomo vastaa

Palloliitto-pomo Ari Lahti kommentoi Huuhkajat-luotsi Markku Kanervan asemaa – "Luotan häneen täysin" 8:49
Näin Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kommentoi Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan asemaa.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti luottaa yhä vakaasti Huuhkajat-luotsi Markku Kanervaan, vaikka Suomi menettikin mahdollisuutensa suoraan EM-kisapaikkaan.

Tiistai-illasta muodostui Suomen kannalta synkkä, kun se koki Olympiastadionilla 1-2-shokkitappion Kazakstanille. Tappion myötä Suomen viimeisetkin toiveet suorasta EM-kisapaikasta murenivat.

– Päällimmäinen fiilis oli pettymys. Jotenkin tuli shokkina ne toisen puoliajan kaksi maalia. Pettynyt oli fiilis. Jossain määrin jopa epäuskoinen, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti summaa tiistaista ottelua.

Lahden mukaan rajun pettymyksen käsittely tulee tehdä joukkueen kesken, eikä suinkaan johtoportaassa.

– Keskustelu täytyy käydä joukkueen sisällä. Ulkopuolelta sitä on aika vaikea lähteä korjaamaan. Pitkälti vastuu koko homman korjaamisella on päävalmentajalla ja luotan kyllä Riveen täysin.

Suomalaiset jalkapallofanit ottivat lokakuun EM-karsintatappiot raskaasti vastaan ja Kazakstan-ottelun jälkeen Pohjoiskaarteesta raikui äänekäs vihellyskonsertti isäntäjoukkueelle.

Tappiot kirvoittivat keskustelua myös päävalmentaja Markku Kanervan asemasta ja kovimmat kriitikot ovat vaatineet Kanervalle jo potkuja.

Kanerva on toiminut Huuhkajien päävalmentajana vuodesta 2016 lähtien. Pitkän ajanjakson kirkkain saavutus on kisapaikka vuoden 2020 EM-turnaukseen.

Viime vuosina Huuhkajien peli ei ole ollut aivan samanlaisissa uomissa kuin ennen historiallisia EM-kisoja ja Huuhkajien kurssi on pikemminkin ollut aavistuksen laskeva, vaikkakin joukkue on esiintynyt viheriöllä paikoin myös erinomaisesti.

Lahti vakuuttaa, ettei EM-karsintojen pettymys ole horjuttanut Palloliiton luottoa Kanervaan.

– Kun hänen kanssaan jatkosopimusta tehtiin, sovittiin, että EURO24-karsinnat käydään loppuun. Täytyy muistaa, että Riven johdolla Huuhkajat on sen varapatruunankin saavuttanut. Tähän karsintaprojektiin kuuluvat nämä karsinnat ja myös maaliskuun ottelupari. Karsinnat katsotaan Riven kanssa, Lahti vakuuttaa.

Kanervan päävalmentajasopimus kattaa siis vielä käynnissä olevat karsinnat ja mahdollisesti niitä seuraavat EM-kisat. Lahti haluaa kunnioittaa osapuolten välistä sopimusta.

– Lähtökohta sekä meillä että Rivellä oli, että nämä yhdet karsinnat katsotaan vielä. Se oli yhtenevää. Jos tämä päättyy siihen, ettei jostain syystä päästä lopputurnaukseen, sitten meidän täytyy yhdessä Riven kanssa jutella, mitä sitten tehdään. Lähtökohtaisesti ollaan vielä siinä moodissa, että kisoihin mennään, Lahti kertoo.

Lahti myöntää, että Palloliiton on kuitenkin oltava jatkuvasti tarkkana tulevaisuuttakin ajatellen, sillä uuden päävalmentajan palkkaaminen voi tulla työlistalle lähitulevaisuudessa.

– Kyllä teemme sitten kotityöt huolellisesti. Jalkapallo on globaali peli, joten olisi väärin rajata jotakin kansalaisuutta ulos tästä päävalmentajakeskustelusta. Kyllä pyrimme löytämään parhaan mahdollisen valmentajan Huuhkajille – oli se Rive tai joku muu. Jotta me pärjätään, meidän pitää olla siinä mielessä mahdollisimman ammattitaitoisia ja pyrkiä löytämään paras mahdollinen vaihtoehto, Lahti kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat