Huuhkajien kannattajien jäsenmäärä kasvanut huimasti – EM-kisaliput houkuttelevat mukaan

Suomifutiksen suuri unelma – Martti Kuusela 7:53
Martti Kuusela vieraili perjantaiaamuna Huomenta Suomessa ennakoimassa Huuhkajien ottelua Liechtensteinia vastaan.

Jo vuosien ajan meteliä Huuhkajien otteluissa pitänyt jalkapallomaajoukkueen kannattajayhdistys elää hurjaa kasvun aikaa. Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n (SMJK) jäsenmäärä on kasvanut merkittävästi vuoden aikana.

– Nyt olemme reilussa 4 000 jäsenessä, kun vuoden 2018 lopussa meidän jäsenmäärämme oli 1000–1500 jäsenen välissä, kertoo vuonna 2002 perustetun SMJK:n puheenjohtaja Jussi Hartikainen.

Valmisteluja ensi kesän EM-kisoja varten on jo tehty. Jäsenmäärän kasvu on saanut vapaaehtoistyöhön perustuvan yhdistyksen pohtimaan jopa työntekijöiden palkkaamista.

– Etukäteisvalmisteluja on tehty, vaikka mitään ei ole vielä tiedossa: miten lippuja saadaan ihmisille, kaiken maailman tapahtumia ja kyydityksiä, Hartikainen valaisee.

Lippuarvonta edellyttää kannattajajäsenyyttä

Suuri syy kannattajaryhmän jäsenpiikille on tulevan kesän EM-kisaliput. Euroopan jalkapalloliitto Uefa aloittaa joulukuussa kisalippuarvonnan kisoihin selviytyneiden maiden kannattajille. Arvontaan voivat osallistua maiden liittojen kriteerit täyttävät kannattajat eli Suomessa SMJK:n jäsenet.

Hartikainen myöntää, että kisalippujen metsästäminen on suuri syy kannattajayhdistykseen liittymiseen.

– Ei sitä voi kieltää. Mutta toivon, että osa uusista jäsenistä on myös sellaisia, jotka lähtevät mukaan tuleviin koti- ja vieraspeleihin. Ihmiset pitävät pääsääntöisesti siitä, että kannustamme joukkuetta loppuun asti riippumatta siitä, miten pelissä käy.

Kasvanut futisinnostus on näkynyt Hartikaisen mukaan yhteydenotoissa ja SMJK:n medianäkyvyydessä. Puheenjohtajalta tivataan myös ensi kesän kisalippuja.

– Siihen voin jokaiselle rehellisesti sanoa, että en tiedä, Hartikainen nauraa. Faktaa ei ole vielä siitä, miten mahdolliset kisaliput tullaan hoitamaan.

– Sen verran olen joutunut tekemään valmisteluja kisamatkan eteen, että kyllä minä olen jo kisoissa, vuonna 2010 Moldovan vieraspelireissulta ensipureman maajoukkueen kannattamiseen saanut Hartikainen naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat