Huuhkajien eristäytyminen uhmaa hotellikuolemaa – Pukki ja Jensen kertovat, ketkä dominoivat seurapelejä: "Olisi joskus kiva päästä pois"

8:47
Tulosruutu: Huuhkajien koronakupla on kestänyt jo 27 päivää, tältä majapaikka näyttää

Suomen jalkapallomaajoukkue pitää majaansa EM-kisojen Repinossa, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä Kuokkala. Kaunis, hiekkapohjainen rantapitäjä tuo etäisesti mieleen Hangon.

Aurinko hellii Suomen maajoukkueen pelaajia Terijoella, kun joukkue harjoittelee paikallisella Spartak-stadionilla. Paikkakunta vaikuttaa suositulta etenkin tänä helteisenä viikonloppuna, jolloin tuhannet pietarilaiset ovat lähteneet pois kaupungista nauttimaan kesästä.

Terijoki on tunnettu hiekkarannoistaan, jotka vetävät vertoja Kalajoen hiekkasärkille tai Yyterin dyyneille.

Täällä kelpaa viettää aikaa, mutta Huuhkajille aiemmin Suomelle kuuluneen huvila-alueen tutkiminen on jäänyt vähiin. EM-joukkue on ollut eristyksissä muusta maailmasta viimeisen neljän viikon ajan omassa kuplassaan mahdollisten koronavirustartuntojen välttämiseksi.

Hyökkääjä Fredrik Jensen myöntää, että aika on käynyt toisinaan pitkäksi joukkueen majapaikassa Forrest Mix -hotellissa, vaikka ajanvietettäkin joukkueelle on järjestetty kiitettävästi.

– On oltu nyt neljä viikkoa yhdessä jätkien kanssa, joskus on parempi viettää ilta omassa hotellihuoneessa. Hyvin on mennyt tähän asti. Totta kai kaikki varmaan kaipaavat perhettä, tyttöystävää vaimoa ja lapsia. Ei ole helpointa ollut, mutta tässä tilanteessa ollaan ja halutaan olla kuplassa vielä vähän pidempäänkin, Jensen kertoo.

– Olisi joskus kiva päästä pois hotellialueelta, mutta tilanne on nyt tämä.

Pohjanpalo voitti Hradeckyn shakissa

Jensenin mukaan pingis, kortinpeluu, shakki ja pleikkarin pelaaminen ovat suosittuja seurapelejä. Vetäytyminen kirjojen pariin on tietenkin sallittua.

Tim Sparv voitti mölkyn. Frisbee-golf on Joona Toivion heiniä. Shakkikisa on käynnissä. Biljardia pelataan, Jensen luettelee.

Jensen kertoo Lukas Hradeckyn olevan innokas shakinpelaaja. Teemu Pukki huomauttaa Jensenille, että Joel Pohjanpalo oli voittanut Hradeckyn shakissa.

Robert Taylor on pingiksessä ykkönen. Korttipeleissä itsellä ei mene hyvin, Thomas Lam on haka niissä.

Joukkueelle on viritetty yhteisöhuoneeseen myös iso skriini muiden maiden EM-kisaotteluiden seuraamiseen. Pelejä on Jensenin mukaan katsottu mielenkiinnolla joka ilta.

Kuokkalan majapaikka ja Terijoen harjoituskenttä olivat eläkkeelle jäävän joukkueenjohtajan Lennart Wangelin tarkkaan valikoima kokonaisuus, joka kelpasi kesän 2018 MM-kisoissa Englannin maajoukkueelle.

Katso Tulosruudun juttu Huuhkajien leiripaikasta jutun pääkuvana toimivalta videolta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja