Huuhkajien EM-trilleriin vaeltavat fanit vaikuttavat Helsingin keskustan liikenteeseen tuntien ajan – Poliisi: soihdut, savut ja paukkupommit on paras jättää kotiin

Suomifutiksen suuri unelma – Martti Kuusela 7:53
Video: Pitkän linjan jalkapallovalmentaja Martti Kuusela analysoi Liechtenstein-ottelua aamun Huomenta Suomessa.

Poliisi toivoo Huuhkajien kannattajien jättävän illan ottelun seuraamisesta pois kaikenlaiset paukkupommit, soihdut ja savupatruunat, kertoo komisario Ismo Juvonen Helsingin poliisista.

Viime vuosina erilaisilla pyroteknisillä tuotteilla on aiheutettu vaaratilanteita Veikkausliigan paikallisotteluissa ja HIFK:n ja HJK:n välillä kamppailluissa Stadin derbyissä.

– Maaotteluissa se ei yleensä ole ollut ongelma. En usko, että niin käy tässäkään maajoukkuepelissä, mutta sellainen huoli on aina. Tietysti toivomme sellaista yleistä malttia, Juvonen sanoo.

Poliisi varautuu lähinnä liikennejärjestelyihin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-kisahaaveille kriittisessä Liechtenstein-ottelussa poliisi varautuu etupäässä liikennejärjestelyihin.

– Kyllä meillä on kymmeniä poliiseja tähän valjastettu. Toisin kuin Stadin derbyissä, missä meillä on paikalla mellakkapoliiseja, suurten yleisömäärien vuoksi tässä tilanteessa joudutaan panostamaan liikenteen ohjaamiseen.

Suurimman liikennehaitan aiheuttaa Huuhkajien kannatuskulkue. Se kulkee iltapäivällä puoli viiden aikaan Kampista Narinkkatorilta Mannerheimintietä pitkin Töölön jalkapallostadionille. Arvion mukaan häiriöt liikenteessä poistuvat pelin alkuun eli kello 19:ään mennessä.

– Kellonaika ja viikonpäivä ovat sellaisia, että monet ovat lähdössä (kulkueen aikaan) kotimatkalle ja viikonloppu on alkamassa. Ohjasi sitä poliisi tai ei, on selvä homma, että liikennehaittaa kyllä tulee, Juvonen kertoo.

Helsinkiin on luvattu koko päiväksi aurinkoista säätä, joka osaltaan kannustanee kiinnostuneita lähtemään ulkoilmaan.

Poliisi kehottaa välttämään yksityisautoilua Urheilukadulla sekä muualla Töölön stadionin läheisyydessä, jossa liikennettä rajoitetaan ottelun vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat