Vaaditaanko Huuhkajien suurottelussa koronapassia? Palloliitto haluaa välttää Ukraina-ottelun kaaoksen – tämä kaikki Olympiastadionille saapuvan tulee tietää

18:13
Tulosruutu: Huuhkajat otti upean vierasvoiton Bosnia-Hertsegovinasta MM-karsinnassa.

Huuhkajat kohtaa tiistai-iltana kello 21.45 Helsingin Olympiastadionilla Ranskan jalkapallon MM-karsintojen päätösottelussa. Lokakuun Ukraina-kotiottelun järjestelyt herättivät laajaa kritiikkiä, ja nyt Palloliitto kertookin varautuneensa viime kertaa paremmin.

Ukraina-ottelussa osa katsojista jonotti sisään tuntitolkulla ja vessojen löytämisessä sekä saatavuudessa ilmeni ongelmia. Palloliiton tapahtumatoiminnan päällikkö Kalle Marttinen lupaa petrausta ottelutapahtuman sujuvuuteen.

– Viimeksi meillä oli hankaluuksia saada järjestyksenvalvojia, koska niitä on ollut koronan vuoksi markkinoilla tarjolla todella vähän. Nyt olemme saaneet heitä lisää. Lisäksi meillä on enemmän opastajia paikalla kertomassa ihmisille, mihin tulee mennä, Marttinen kertoo MTV Urheilulle.

Painotus on seuraavassa: mistä tahansa portista on mahdollista päästä omalle paikalle.

– Ei ole välttämätöntä mennä sisään lähimmästä katsomonosan portista, koska porttien kapasiteetit ovat jakautuneet epätasaisesti. Eniten kapasiteettia on etelässä, sen jälkeen pohjoisessa. Idässä kapasiteettia on vähiten, mutta vaikka omistaisi lipun itään, sisään voi käydä kaikista porteista.

Ukraina-ottelussa yhdeksi ongelmaksi muodostuivat tietyt sisääntuloväylät, joissa ihmisiä ohitettiin tylysti. Marttisen mukaan massoja onkin määrä ohjata tiistaina aiempaa enemmän opastajien lisäksi myös aitojen avulla.

Portit stadionille avataan kaksi tuntia ennen avauspotkua. Virallinen kehotus on olla paikalla tunti ennen ottelun alkua. Ukraina-otteluun verrattuna paikalle odotetaan muutama tuhat katsojaa enemmän.

Skannattavista ottelulipuista ja muista tapahtumaohjeista löytyy tarkempaa tietoa Palloliiton sivuilta. PDF-lippuja Marttinen suosittelee tulostettavaksi paperisen lipun helpomman luettavuuden vuoksi.

Ongelmia aiheutti lokakuussa myös wc-tilojen puute ja vaikea tavoitettavuus. Olympiastadionin kerrotaan lisänneen opastusta myös niiden osalta.

– Kapasiteettia wc-tilojen osalta on, mutta ne eivät sijoitu stadionille tasaisesti. Olemme tilanneet paikalle myös lisäkapasiteettia (bajamajoja), joiden avulla saamme purettua pahimpia ruuhkia, Marttinen kertoo.

Paikalle saapuvilta katsojilta ei vaadita tällä tietoa koronapassia.

– Uskon, että viranomaiset eivät sitä enää tällä varoitusajalla meiltä vaadi. Koronapassia voidaan käyttää vain, jos viranomaiset kohdistavat tapahtumaan rajoituksia, eikä Uudellamaalla ole tällä hetkellä voimassa kokoontumisrajoituksia.

Maskipakko säilyy sen sijaan edellisten Huuhkajien kotiotteluiden tapaan ennallaan.

Otteluun odotetaan saapuvaksi noin 200 ranskalaiskannattajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja