Huuhkajat-tähti Lukas Hradecky naurahti, kun näki Mestarien liigan hirmuvastukset – ”Ei v***u”

Jalkapallon Mestarien liigan uusi kausi käynnistyy tiistaina. Lohkovaiheessa nähdään myös suomalaisvoimaa, kun mukana on muun muassa Huuhkajien tähtivahdin Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen. Hradecky saa vastaansa melkoisia tähtiä, sillä saksalaisseura arvottiin kovaan lohkoon.

Hradecky muistaa pysähtyneensä, kun hän näki lohkoarvonnan tulokset.

– "Ei vittu", oli yksi tunnereaktio, mikä tuli, Hradecky naurahtaa C Moren haastattelussa.

– Toinen tunne oli innostuneisuus. Pääsee pelaamaan aika kovia pelimiehiä vastaan sekä aika hienoihin paikkoihin.

Leverkusen on mukana D-lohkossa yhdessä Juventuksen, Atletico Madridin ja Lokomotivin kanssa.

Diego Simeonen Atletico… kestomenestyjä eurokentiltä ja uusi stadion. Sitten on Juventus, vanha rouva, joka puhuu puolestaan. Sielläkin on uusi stadion ja he ovat dominoivin jalkapalloseura Italiassa pitkään aikaan. (Cristiano) Ronaldo tietenkin, kirsikkana kakun päälle.

– Hyväksyin lohkon aika nopeasti. Olisi siellä ollut pahempiakin ja sitten vähemmän mielenkiintoisia, Hradecky sanoo Leverkusenin tulevista vastuksista.

Suuri haaste

Juventus ja Atletico Madrid kuuluvat aivan eurooppalaisten seurajoukkueiden kirkkaimpaan kärkikastiin. Leverkusen sen sijaan on vahva haastajaseura Saksan Bundesliigan jättiseuroille.

Samainen asetelma koskee myös Mestarien liigan lohkoa. Ainakin lähtökohtaisesti.

– Useat mediat sun muut ovat ennakoineet, että olisimme kolmansia lohkossa. Tavoittelemme joka tapauksessa sitä, että europelit jatkuisivat keväällä. Kyllä me pystymme haastamaan ja ei ole mitenkään tähtiin kirjoitettua, että Juventus ja Atletico ovat ne, jotka menevät jatkoon. Lähdemme tekemään heidän elämästä vaikeaa, Hradecky sanoo ja linjaa elementin, jolla Leverkusen voi kiusata "isompiaan".

– Kun omistaudumme omalle jutulle, niin osaamme olla aika vaikea vastustaja kelle tahansa. Jännä nähdä, että miten homma toimii tuolla ihan huipputasolla. Bundesliigassa se on toiminut reilun puolen vuoden ajan.

Unelmien täyttymys

29-vuotias Hradecky on kulkenut pitkän polun huipulle. Suomalaisvahdin lopullinen läpimurto huipputasolla tapahtui toisessa saksalaisseurassa Eintracht Frankfurtissa, jossa hän juhli muun muassa Saksan cupin voittoa. Eintrachtista matka jatkui viime kesänä Leverkuseniin.

Nyt Hradecky on isojen europelien parissa.

– Näihin pääsy tuntuu ansaitulta, koska tämän eteen on tehty järjestelmällisesti töitä. Ei ole käynyt niin, että jotenkin nuorena olisi päässyt kentälle, kun joku ykkös- tai kakkosmaalivahti loukkaantui. Eikä tämä ole pelkästään yhden vuoden saavutus. Tämän eteen on painettu 10 vuotta hommia, että pääsee näille areenoille. 18. syyskuuta on hieno hetki, Hradecky viittaa keskiviikkoon, jolloin Leverkusen avaa UCL-kautensa Lokomotivia vastaan.

Hradecky ei kiertele, kun häneltä kysytään nykyhetken merkityksestä.

– Sitä pääsee yhtenä harvalukuisena suomalaisena pelaamaan näille kentille. Nuoruuden unelmat täyttyvät.

– Mestarien liiga on se kovin ja halutuin kilpailu. En osaa sanoin kuvailla, että kuinka siisti fiilis siitä tulee, Hradecky pohtii jo keskiviikon debyyttiä.

Kyseisessä kamppailussa Hradecky pääsee kentälle kuulemaan legendaarisen Mestarien liigan hymnin.

– En osaa vielä sanoja. En tiedä, että mitä siinä ulistaan ja lauletaan. Ei mun oopperasatakieli ihan vielä riitä siihen tai sitä laulamaan, Hradecky naurahtaa.

– Onhan se ainutlaatuinen hetki. Vähän sellainen seurajoukkueen Maamme-laulu. Hieno hetki, aivan varmasti, Hradecky fiilistelee.

Lue myös:

    Uusimmat