Huuhkajat on parhaassa vedossa yli 20 vuoteen – voittoputkiennätys lähellä

Huuhkajat on voittanut käynnissä olevassa Kansojen liigassa neljä kilpailullista peliä peräjälkeen. Edellinen yhtä hyvä menestys on jo yli 20 vuoden takaa, ja maalintekotahti on kovempi kuin viime karsinnoissa.

Pääkuvan videolla Huuhkajien tunnelmia Kreikka-voiton jälkeen.

Huuhkajat on hyvässä lennossa, sillä joukkue on kaatanut Kansojen liigassa Kreikan ja Unkarin sekä Viron kahdesti. Neljän ottelun voittoputki on Suomelle harvinaista herkkua, sillä edellistä yhtä hyvää menestystä täytyy etsiä viime vuosituhannelta asti.

Suomen kilpailullisten pelien pisin voittoputki on vuosina 1994 ja 1995 pelatuista EM-karsinnoista. Voittoputken alusta tulee pian kuluneeksi 24 vuotta.

Suomi voitti marraskuussa 1994 EM-karsinnoissa Färsaaret murskalukemin 5-0. Samana vuonna San Marino kaatui maalein 4-1. Huuhkajat voitti samassa voittoputkessa vielä kertaalleen San Marinon (2-0), Färsaaret (4-0) ja Kreikan 2-1.

Suomi teki kyseisissä EM-karsinnoissa 18 maalia. Liito ehti kestää huimat yhdeksän kuukautta, kunnes Venäjä kaatoi Huuhkajat elokuussa 1995. Lukemat olivat Suomen kannalta tuskalliset 0-5. 

Pisin voittoputki MM-karsinnoissa on puolestaan vuodelta 2004, jolloin Huuhkajat voitti Armenian kahdesti ja kaatoi Andorran.

Huuhkajien pisin tappioputki on puolestaan vuosilta 1970-1975, jolloin joukkue hävisi EM-karsinnoissa kymmenen kertaa peräjälkeen. Kaikkien aikojen pisin tappioputki on MM-karsinnoista, kun Suomi hävisi vuosina 1957-1965 mojovat 12 peliä putkeen.

Enemmän maaleja kuin viime karsinnoissa?

Huuhkajat on tehnyt neljässä Kansojen liigan pelissään viisi maalia. Osumista kolme on ollut Teemu Pukin käsialaa, mutta maanantaina Kreikkaa vastaan tilastoihin pääsivät myös Pyry Soiri ja Glen Kamara.

Huuhkajien kilpailullisten pelien paras maalipotti on vuodelta 2004, jolloin joukkue teki 12 MM-karsinaottelussa 21 maalia.

Nyt Suomen kanssa Kansojen liigan samassa C-divisoonassa viiteen tai useampaan maaliin ovat pystyneet myös Unkari, Bulgaria, Serbia ja Montenegro (6).

Kansojen liigassa eniten maaleja ovat tehneet Espanja ja Luxemburg, joilla on jo kymmenen osumaa. Espanja pelaa A-liigassa, Luxemburg puolestaan heikkotasoisimmassa D-liigassa.

Lue myös:

    Uusimmat