Katso! Huuhkajien lohkossa hurjat maalikarkelot – tätä se tarkoittaa Suomen EM-haaveille

Huuhkajat kasvatti johtoaan EM-karsintojen H-lohkon kärjessä, kun se haki Kazakstanista arvokkaan 1–0-voiton Oliver Antmanin näyttävällä maalilla.

Myöhemmin samana iltana lohkon muut joukkueet ottelivat keskenään, eivätkä maalit jääneet kummassakaan kamppailussa vähiin. Katso maalikoosteet alta.

Eriksenille hattutemppu maalisyötöissä

Tanska isännöi kotikentällään lohkon heittopussia San Marinoa ja lopputulos oli odotetunlainen.

Maaliverkko heilui avausjaksolla kolmesti, kun Pierre-Emerick HöjbjergJoakin Maehle ja Jonas Wind rykivät kaikki osuman mieheen. Toisella puoliajalla peli oli pitkään samoissa lukemissa, kunnes Yussuf Poulsen viimeisteli lisäajalla neljännen. Lopputulos siis 4–0 Tanskan hyväksi.

Peräti kolme maalia syntyi Christian Eriksenin esityöstä. Tanskan kapelimestari näyttäisi siis olevan kovassa iskussa sunnuntain Suomi-ottelun alla.

Huuhkajien onneksi Tanska ei löylyttänyt San Marinoa tämän pahemmin. Joukkue on viiden ottelun jälkeen lohkossa toisena, kymmenessä pisteessä, maalierolla +6.

Slovenia tyly isäntä Pohjois-Irlannille

Slovenian ja Pohjois-Irlannin välinen ottelu sai vauhdikkaan alun, kun ensimmäiseen 17 minuuttiin todistettiin peräti kolme maalia.

Andraz Sporar vei kotijoukkue Slovenian johtoon kolmannella minuutilla, kunnes Isaac Price tasoitti pelin neljää minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen Jonny Evansin oma maali ja Benjamin Seskon viimeistely veivät Slovenian tauolle 3–1-komennossa.

Evans paikkasi aiemman erheensä 53. minuutilla, tuoden Pohjois-Irlannin mukaan peliin upean taidonnäytteen myötä.

Vain kolmea minuuttia myöhemmin, palautti Sporar kuitenkin Slovenian kahden maalin johtoaseman, mikä samalla päätti saarelaisten kirin.

Slovenia voitti ottelun 4–2, nousten Tanskan tavoin kymmeneen pisteeseen. Pohjois-Irlanti makaa yhden voiton ottaneena lohkon viidentenä, kolmessa pisteessä.

Tätä torstai-illan tulokset tarkoittavat Suomen jatkohaaveiden kannalta.

Suomi voi pudota kolmanneksi

Puolet EM-karsintojen lohkopeleistä on nyt pelattu. Huuhkajat on torstain tulosten myötä H-lohkon kärjessä, 12 pisteessä. Tanska ja Slovenia hengittävät niskaan 10 pisteessä, kun taas Kazakstan on neljäntenä yhdeksän pisteen turvin.

Syyskuun EM-karsintaikkuna huipentuu Suomen osalta sunnuntaina, kun se isännöi Tanskaa täpötäydellä Olympiastadionilla. Slovenia matkaa puolestaan hakemaan voittoa San Marinosta ja Kazakstan saa vastaansa Pohjois-Irlannin.

Sunnuntain Tanska-peli on siis Suomen EM-haaveiden kannalta merkittävä, kun lohkon kaksi parasta selviävät kesän 2024 EM-lopputurnaukseen.

Jos Suomi voittaa, kasvattaa se eroaan Tanskaan toiset kolme pistettä, vankistaen asemaansa lohkon piikkipaikalla. Häviämällä pelin, voi se kuitenkin pudota lohkonsa kolmanneksi, jos Slovenia kaataa San Marinon ja nousee vastaavasti 13 pisteeseen.

Sunnuntain jälkeen Markku Kanervan miehistöllä on enää neljä EM-karsintaottelua jäljellä. Lokakuussa se kohtaa Slovenian vieraissa ja Kazakstanin kotikentällä. Marraskuussa se isännöi Pohjois-Irlantia ja päättää karsinnat San Marinossa.