Yksityislentokone, oma kerros hotellissa – suomalaisseurat matkustavat Eurooppaan rajoitusten keskellä: "Kaikki bussit desinfioidaan ja kuskit testataan"

6:47
Videolla C Moren studio analysoi Sevillan Eurooppa-liigan mestaruuden salat.

Suomalaiset jalkapalloseurat Tampereen Ilves ja espoolainen FC Honka pelaavat Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelunsa torstaina vieraskentällä. Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi rajoitettuihin maihin matkustamiselle on määritelty yksityiskohtaiset askelmerkit.

Veikkausliigaa johtava Inter kohtaa yksiosaisessa otteluparissa Unkarissa Honvedin, mutta maa ei lukeudu matkustusrajoitusten piiriin. Toisin on Irlantiin Shamrock Roversin vieraaksi lentävän Ilveksen laita.

– Matkustus tapahtuu Uefan erittäin tiukan ja yksityiskohtaisen Return to play -protokollan mukaisesti. Siinä on määritelty yksityislentokoneista lähtien, miten matkanteko tulee hoitaa, Ilveksen kehitysjohtaja ja varatoimitusjohtaja Toni Hevonkorpi kertoi MTV Urheilulle. 

– Joukkueella on esimerkiksi käytössä oma kerros hotellissa. Ruokailutilat ovat myös yksityiset, eikä niissä ole henkilökuntaa samaan aikaan joukkueen kanssa. Näin toimitaan myös kokoustilojen kanssa. Jokaiselle ottelustadionille pelaamaan tai harjoittelemaan saapuvalta henkilöltä mitataan ruumiinlämpötilat. Kasvomaskeja luonnollisesti myös käytetään.

Tamperelaisseuran vierasotteluun lähtijöille sekä potentiaalisille lähtijöille suoritettiin koronavirustesti tiistaina, mutta kaikki tulokset ovat tietojen mukaan olleet negatiivisia.

Matkan jälkeisestä karanteenista ei sen sijaan vielä ole kenelläkään varmaa tietoa. Seurojen lisäksi päätöstä odottavat Palloliitto ja Suomen Olympiakomitea, jonka toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoi MTV Urheilulle asian käsittelyn olleen vielä keskiviikkona iltapäivällä kesken.   

– Tämän hetken tietoni mukaan joukkue ei joudu karanteeniin, koska noudatamme mainittua Uefan Return to play -protokollaa. Sen myötä ihmiskontakteja ei ole käytännössä ollenkaan koko matkan aikana muihin kuin testattuihin henkilöihin, Hevonkorpi sanoi.

Samojen ohjeistusten mukaan toimii myös Honka, joka mittelöi viime kaudella Tanskan pääsarjassa kolmanneksi sijoittunutta Århusia vastaan.

– Koko ryhmä on testattu ja tulokset todettu negatiivisiksi. Siirrymme keskiviikkoaamuna joukkueen bussilla Helsinki-Vantaan liikelentoterminaaliin, jossa menemme suoraan koneelle. Emme käy lainkaan itse terminaalissa. Toimimme vastaavalla tavalla toisessa päässä, jossa menemme suoraan charter-koneen luota omaan siipeemme hotellissa. Emme poistu hotellilta ollenkaan, se on kiellettyä, Hongan urheilutoimenjohtaja Hexi Arteva kertoi.

– Århusin päässä kaikki bussit desinfioidaan ja kuskit testataan. Ottelun jälkeen bussi vie meidät suoraan lentokoneeseeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja