Huuhkajat kohtaa EM-karsintojen toisessa ottelussa Armenian – Sami Hyypiä: "Jos haluaa kisoihin, niin se on pakkovoiton paikka"

Hyypiän mietteet Huuhkajien ja Liverpoolin haasteista 8:40
Videolla Sami Hyypiän haastattelu.

Suomi kärsi EM-karsintojen avausottelussa Italiaa vastaan 2-0 tappion. Toisessa ottelussa on vastassa Armenia. Sami Hyypiä kertoi MTV Urheilulle oman näkemyksensä karsinnasta ja ennakoi tulevaa ottelua.

Hyypiän mielestä Huuhkajat pelasivat hyvin Italiaa vastaan tappiosta huolimatta. 

– Harmillisesti siinä tuli aikainen maali, joka helpotti Italian pelaamista. Silloin heidän ei tarvinnut ottaa riskejä. Meillä oli kuitenkin hyvä ote peliin ja se oli kurinalainen esitys. Pelissä oli paljon positiivista, mutta tulos on tärkein. Seuraavana on Armenia, joka on pakkovoitto. Kreikka ja Bosnia ottivat omat pakkovoittonsa avauskierroksella. Meidän pitää onnistua samassa, pelattiin sitten kotona tai vieraissa, Hyypiä sanoo.

Suomen positiivisin asia Italiaa vastaan oli Hyypiän mielestä pelirohkeus. Armenia-otteluun on selvä yksi teesi, se tulee voittaa.

– Jos haluaa kisoihin, niin se on pakkovoiton paikka. Ei niitä pelejä ole liikaa. Armenian kaltaiset joukkueet tulee voittaa, jos haluaa mennä kisoihin. Siinä on kuitenkin Bosnia ja Kreikka niitä päävastustajia, joita lähdetään haastamaan, Hyypiä toteaa.

– Tietenkin meillä on se takaportti EM-kisoihin, kun keväällä 2020 on ne Kansojen liigan pudotuspelit, mutta niitä ei pidä tässä vaiheessa miettiä. Nyt pitää keskittyä peli kerrallaan ja mennä voittamaan jokainen peli, oli sitten vastassa kuka tahansa. En haluaisi ikinä puhua mistään pakkovoitoista, sillä aina kun mennään pelaamaan futista, yritetään voittaa peli. Oli sitten pakko tai ei, Hyypiä jatkaa.

Huuhkajat on hävinnyt kolme kilpailullista peliä peräjälkeen, mutta tästä ei Hyypiän mielestä tarvitse olla huolissaan. 

– Ei missään nimessä. Meidän pitää nyt kasata voimat. Kannattajia tarvitaan heikoimpina hetkinä enemmän. Heidän on todella helppo olla, kun voitetaan otteluita. Silloin aletaan katsomaan, kellä on parhaat fanit, kun joukkueella menee heikommin, Hyypiä toteaa.

– Minusta on kiva nähdä, että tuo fanikulttuuri A-maajoukkueen ympärillä on noussut noin paljon. Kun tulin viikonloppuna Englannista takaisin Suomeen, niin törmäsin lentokentällä Jerevaniin matkaavaan porukkaan. He sanoivat minulle, että olen menossa väärään suuntaan, pitäisi lähteä mukaan kannustamaan, Hyypiä kertoo.

Suomi kohtaa Armenian Jerevanissa tiistai-iltana Suomen aikaa kello 19.00.

Lue myös:

    Uusimmat