Huuhkaja-puolustaja kuvailee kehitystään Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa – ”Tekee selväksi mitä odottaa pelaajilta”

Manchester Unitedin täyskäännös norjalaispäävalmentaja Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa ei ole jäänyt keneltäkään jalkapallon ystävältä huomaamatta. Suomen A-maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Joona Toivio tuntee Solskjærin erityisen hyvin.

MAINOS

Manchester United - PSG tiistaina C More Sport 1:lla kello 22.00

C More näyttää suorana lähetyksenä jokaisen Mestarien liigan ottelun

C Moren sivulle pääset tästä

– Ole Gunnar oli mulla valmentajana Moldessa kahteen otteeseen. Hän on pelaajien lähellä toimiva valmentaja, joka luo joukkueeseen hyvän hengen. Solskjær arvostaa paljon myös nuoria pelaajia ja haluaa antaa heille mahdollisuuksia, Toivio kertoo MTV Urheilulle.

Toivio pelasi Moldessa vuosina 2013-2017, jolloin Solskjær valmensi joukkuetta kahteen otteeseen vuosina 2011-2014 ja 2015-2018 käytyään välissä Cardiff Cityn peräsimessä.

– Hän on tyyliltään avoin ja tekee selväksi mitä odottaa pelaajilta. Jos epäonnistuu jossain mitä hän pelaajalta odottaa, hän ei ole ensimmäisenä ristiinnaulitsemassa, vaan kehottaa ennemmin koettamaan uudestaan. Positiivinen ajattelu itsestäni ja luottamus omiin kykyihin kasvoivat hänen alaisuudessaan, Toivio kuvailee.

Toivio näkee Solskjærin hyökkäävän ja iloisen jalkapallon ystävänä.

– Solskjær tuntee pelaajat ja heidän ominaisuutensa hyvin sekä vaatii pelaajia myös käyttämään niitä ominaisuuksia.

– Hän myös korosti usein, että hyökkäyspäässä pitää päästää itsensä irti, unohtaa kaavat ja antaa taitojen ja tunteen viedä.

Norjalaisen tyrmäävää alkua Unitedissa Toivio ei sinänsä koe yllättävänä. Suomalaispuolustajan mukaan tilanteeseen, jossa United Mourinhon aikakauden lopussa oli, Solskjær oli erittäin hyvä vaihtoehto edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi.

Solskjær on toistaiseksi erinomaisilla tuloksillaan tehnyt myös Unitedin seurajohdon tehtävän vaikeaksi jatkosopimuksen suhteen. Unitedilla on luonnollisesti ollut kiikarissa suuremman profiilin valmentaja, mutta seuralegendan näyttöjä valmentajana ei ole helppoa ohittaa. Menestyksen jatkuessa kauden loppuun asti Toivio ei näe jatkosopimusta lainkaan mahdottomana.

Manchester United kohtaa tiistai-iltana kello 22.00 Suomen aikaa Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa PSG:n Old Traffordilla.

 

Lue myös:

    Uusimmat